Hlavní obsah

Může být Škoda Octavia hodnotný veterán?

Foto: Archiv Garáž.cz

Jedná se pravděpodobně o nejvzácnější sériovou Škodu Octavia vůbec. První generace modelu RS v limitované edici WRC Edition 100 je dnes již raritou, postaveno bylo pouhých 100 kusů, přičemž levostranné se těžko shánějí. A lidé jsou schopni za ně dát hodně peněz.

Článek

Český trh je pochopitelně na Škody zatížený a díky tomu se speciální modely domácí automobilky těší velkému zájmu veřejnosti i sběratelů, kteří jsou za ně schopni utratit velké peníze. A už nejde pouze o staré vozy, ale i relativně mladé modely. Ideálním příkladem je Škoda Octavia RS první generace v limitované edici WRC Edition 100.  Těchto bílých Octavií s rallyovým polepem se vyrobilo pouhých 100 kusů a dnes je to vyhledávaná sběratelská Škodovka, ačkoliv technicky se nic zásadního nezměnilo. Levostranných verzí bylo vyrobeno 75 kusů a nyní se již těžko shánějí. Proto je zajímavý nejnovější inzerát, kde je na prodej kus číslo 45 se 129 tisíci najetých kilometrů.

Foto: Archiv Garáž.cz

Mnozí lidé nevěří, že tyto vozy mají nějakou speciální cenu. Prodávající však napsal, že vůz prodá nejvyšší nabídce a pokud je nám známo, již nyní se hovoří o 400.000 Kč. Pro srovnání, před čtyřmi lety se jeden kus prodal za 250.000 Kč a od té doby hlad po podobných autech ještě výrazně vzrostl. Kde se tedy nakonec cena zastaví? To se teprve uvidí, přestože konkrétní vůz není ve zcela sériovém stavu - má kapličku na střeše, větší křídlo a výfuk Milltek, nicméně to vše se dá dát do původní podoby.

Nezapomeňte se navíc podívat na speciální video ke 20 letům Octavie, kde uvidíte i další raritní varianty.

Reklama

Načítám