Hlavní obsah

Mustang Hoonicorn z lega uchvátil i Kena Blocka

Foto: Lachlan Cameron

Ford Mustang RTR Hoonicorn V2

Dnešní doba propojená sociálními sítěmi možná někoho rozčiluje, ale zároveň nám otevírá cestu k báječným projektům, o kterých bychom se jinak nedozvěděli. A nejen my. Plně funkční Ford Mustang Hoonicorn vyrobený jen z lega zaujal celý svět, a to včetně Kena Blocka. Ostatně, právě podle jeho auta byl postaven.

Článek

Jen před několika málo hodinami sdílel Ken Block na svém facebookovém účtu příspěvek s fotkami hodně zvláštního Fordu Mustang Hoonicorn. Ken k tomu celý nadšený dopsal, že jde o speciální lego projekt, který postavil jeden z jeho fanoušků, teď už vlastně kamarádů. Ovšem nejde o nějaký prefabrikát. Nemůžete jít a koupit si krabici Lego Technic s díly této stavby, Člověk, který se jmenuje Lachlan Cameron, tohle prostě vyrobil z několika různých dílů lega, které poskládal dohromady tak, aby vše sedělo a hlavně fungovalo. A proto je tento projekt tak pozoruhodný.

Jak už jsme prozradili, jde o model závodního speciálu Kena Blocka, tedy Ford Mustang RTR Hoonicorn V2. Už jsme vám o tomto stroji říkali, když se s ním Ken Block proháněl v Detroitu nebo s ním zajel neuvěřitelnou jízdu na legendární trati Pikes Peak. Jak je tohle auto famózní v reálu, tak jeho lego verze nijak nezaostává. Jak sám tvůrce prozradil, jde o 100% lego stavbu. Tedy, až na malý elektromotor, který auto pohání. Jinak ale i replika motoru pod otevíratelnou kapotou, včetně pohyblivých pístů, je výhradně z lega.

Pohyblivých je ale na tomto lego projektu velká spousta věcí. Samozřejmostí jsou otevíratelné dveře nebo zadní víko. Ale funkčních věcí tu je spousta… podvozek, zavěšení předního i zadního diferenciálu… Dechberoucích detailů je na autě neuvěřitelná spousta a video, které máte níže, jsme si museli pustit několikrát, abychom si je všechny stihli prohlédnout. Hodně nás zaujala pohyblivá ruční brzda nebo také pohyblivé zadní křídlo.

A teď ta nejlepší zpráva. Pokud jste fanoušky lega nebo třeba Kena Blocka, tak byste měli vědět, že si tuhle báječnou hračku můžete pořídit. Na zakázku vám ji postaví autor tohoto projektu a přidá i aplikaci na mobilní telefon, přes kterou se auto ovládá. Stavba trvá asi od 1 do 3 měsíců, záleží, kolik času na ni autor má. Jen cenu zatím neprozradil.

Reklama

Načítám