Hlavní obsah

Moře tlačítek a ztráta analogových budíků. To je BMW řady 8

Foto: Archiv Garáž.cz

Už jen týdny nebo maximálně měsíc nás čeká od představení nového BMW řady 8, které má nahradit šestkové kupé. Ukázaly se první fotky interiéru, kde proběhla neskutečná revoluce.

Článek

Ve Frankfurtu jsme viděli koncept, v Americe se na začátku roku ukázala závodní verze M8 GTE a na internetu kolují fotky minimálně zamaskované osmičky v sériovém provedení. Tím pádem už musí být pouze chvilka do představení nového kupé, které má ukázat novinky v designu exteriéru a interiéru. Ale zatímco už jsme viděli uniklé fotky finální podoby vnější vizáže, interiér byl doposud naším očím skryt. Až teď se objevila jedna fotka, zřejmě verze 850i Cabrio, která právě vnitřek nového modelu odhaluje. A máme se na co těšit, bude to alespoň uvnitř opravdová revoluce. Otázka je, jestli k lepšímu, nebo naopak k horšímu. Záleží co se vám u současných BMW líbilo.

Foto: Archiv Garáž.cz

Pro mě je to částečně cesta k horšímu, ale na druhou stranu chápu, že to směřuje k současné moderní high-tec době a technologiím, které zákazníci mají rádi. I proto přijdeme v nové osmičce o náznak analogových přístrojů, které už definitivně nahradí nový velký digitální displej s grafikou jiných tvarů. V podání BMW to určitě bude fungovat a jsem zvědav, až si nový interiér prohlédnu na vlastní oči. Daleko horší je však oblast kolem řadící páky. Vzhledem k tomu, že většina automobilek upouští od většího množství tlačítek, tak BMW se chce k němu vrátit. Na středovém tunelu je to ještě standard, na který jsme zvyklí, ale v okolí řadící páky jsme napočítali 21 tlačítek nebo respektive symbolů, pod kterými se budou skrývat nějaké volby. Fotka je nekvalitní, takže se z ní nedá číst, ale už na první pohled to vypadá hrozně.

Reklama

Načítám