Hlavní obsah

Modernizovaný Opel Grandland pořádně prokoukl!

Foto: Opel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čas na automobilovém trhu utíká hodně rychle a konkurence v segmentu kompaktních SUV (C-SUV) za poslední dobu značně posílila, proto se Opel rozhodl omladit své hlavní želízko v ohni – model Grandland X. V první řadě tím, že z názvu vypustil to „X“. Změn je však podstatně víc…

Článek

Nový Grandland se změnil skoro k nepoznání! Designéři Opelu implantovali Grandlandu novou tvář Vizor, kterou jste mohli vidět na modelu Mokka a Crossland (a brzy také na nové Astře), ta má zaslepenou masku vizuálně propojenou s LED světlomety na krajích.

Ty nově využívají neoslňující Matrix techniku (pojmenovanou IntelliLux s 84 jednotlivými LED na každé světlo) vypůjčenou z Insignie. Spolu s novým nárazníkem tak příď působí mnohem osobitěji a moderněji a auto jako celek pěkně prokouklo.

Foto: Opel

Nové adaptivní světlomety jsou vybavené technikou Matrix LED

Totéž platí pro kabinu, kterou proměnila integrace dvoudisplejového rozhraní Pure Panel – před řidičem je 12palcový digitální přístrojový panel přinášející vysokou variabilitu zobrazení důležitých informací, na něj navazuje až 10palcový dotykový infotainment nejnovější generace s širokými možnostmi online a mobilní konektivity. Určitě vás ale potěší, že infotainmentu zůstala klasická tlačítka menu a otočný ovladač hlasitosti, také klimatizace má stále samostatný ovládací panel.

Foto: Opel

Hlavní novinkou v kabině jsou dva propojené displeje digitálního kokpitu a infotainmentu

Opel v rámci modernizace Grandlandu obohatil nabídku výbavy o velmi sofististikovanou techniku: kromě již zmíněných Matrix LED světlometů je tu nově systém nočního vidění s detekcí chodců a zvířat až na vzdálenost 100 metrů, 360° kamerový parkovací systém, jenž můžete doplnit automatickým parkovacím asistentem, adaptivní tempomat s funkcí stop&go (pro verze s automatickou převodovkou) doplněný udržováním jízdy v pruhu pro pohodlnější cestování na dlouhé vzdálenosti.

Nabídka motorizací zůstane pravděpodobně stejná jako u předchozí verze, zahrnovat by tedy měla přeplňované benzinové a dieselové motory doplněné dvěma plug-in hybridními verzemi (slabší s pohonem pouze předních, výkonnější s pohonem všech čtyř kol).

Dealeři začnou přijímat objednávky na modernizovaný Grandland již v nejbližších týdnech, kdy bude také uveřejněný český ceník. První vozy vyrobené na lince v německém Eisenachu dorazí k zákazníkům na podzim.

Reklama

Načítám