Hlavní obsah

Modernizovaná Škoda Superb přijíždí na trh s novým ceníkem

Foto: Škoda Auto

Škoda Superb varianty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to jen pár dní, co se představila modernizovaná verze vlajkové lodi automobilky Škoda, modelu Superb, a už je možné si ho u prodejců zarezervovat. Kromě technických novinek potěší také mírné cenové zvýhodnění všech verzí, které tak ze Superbu dělá ještě atraktivnější zboží.

Článek

Facelift Superbu byl spíše decentní a změny přesně mířené, takže ho zvenku od předchozí verze skoro nerozeznáte, ale automobilce to mimo jiné usnadnilo nájezd výroby – modernizovaný Superb si už nyní můžete objednat u nejbližšího prodejce Škoda.

Než se ale vrhneme na ceny, pojďme si ještě v rychlosti prolétnout seznam změn:

  • Vpředu mírně upravený přední nárazník (s LED mlhovkami) a maska chladiče, vzadu nová chromovaná lišta spojující zadní světla a nápis ŠKODA místo loga
  • Přední světla s technikou Full-LED matrix, zadní též full-LED s dynamickým blinkrem
  • Interiér s novými dekory a chromovanými prvky, větší Phone Box a praktický organizér v kufru
  • Infotainment 8“ nebo 9,2“ s online připojením a nejnovějšími službami Škoda Connect
  • Stejná paleta motorů, novinkou 218koňový plug-in hybrid s elektrickým dojezdem až 55 km
  • Jízdní asistenty nově zahrnují prediktivní tempomat, sofistikovanější verze Emergency Assist a Side Assist

A nyní již k cenám nového Superbu

SUPERB ACTIVE

Prvním překvapením nového ceníku je vyjmutí základní verze Active pro český trh. Kupovat si vlajkovou loď v základní výbavě je ale stejně hloupost, kterou vám teď Škoda zabránila udělat.

SUPERB AMBITION

Střední výbava se tak vlastně stává základní, ale vzhledem k tomu, že v ní dostanete 8“ infotainment (bez navigace), dvouzónovou klimatizaci, elektrická okna vpředu i vzadu, světelný asistent nebo elektricky nastavitelné sedadlo řidiče, navíc nově obohacené ještě o LED světlomety i mlhovky, bezklíčové startování, barevný Maxi Dot displej, není to vůbec špatná nabídka. Zvlášť, když cena spadla o 35 tisíc na 689 900 Kč s motorem 1,5 TSI (150 koní).

SUPERB STYLE

Se stejným motorem je vyšší výbava Style v nabídce již za 739 900 Kč, tedy o 45 tisíc laciněji než dříve. Oproti verzi Ambition stále přináší například sound systém Canton, elektricky nastavitelná sedadla řidiče i spolujezdce (s pamětí), přední i zadní parkovací senzory, elektricky ovládané víko kufru a kompletní bezklíčové odemykání i startování. Nově k těmto položkám přibyl ještě adaptivní tempomat do 210 km/h, 8“ infotainment s navigací nebo parkovací kamera.

SUPERB SPORTLINE

Lehce sportovní varianta s motorem 2,0 TSI (272 koní) 4 x 4 zlevnila o skvělých 69 tisíc. Oproti výbavě Style kromě optického paketu a sportovně laděného interiéru s anatomickými sedadly čalouněnými Alcantarou navíc získáte Full-LED matrix světlomety a LED zadní světla s dynamickými blinkry nebo elektrické víko zavazadlového kufru s virtuálním pedálem.

Foto: Škoda Auto

Superb Sportline potěší sportovním akcentem a skvělou výbavou

SUPERB LAURIN & KLEMENT

Ceny luxusní verze L & K jako jediné povyskočily o 21 tisíc, ale vyrovnává to obohacení výbavy o 67 tisíc. Nově nemusíte připlácet za přední kožená sedadla s ventilací, vyhřívaný volant, virtuální kokpit a některé jízdní asistenty (asistent jízdy v pruzích, asistent jízdy v kolonách a čtení dopravních značek).

Foto: Škoda Auto

Superb L & K je nejluxusnější verze v nabídce

SUPERB SCOUT

Novinkou v nabídce je soft-roadová varianta Scout, kterou si zvolí zhruba 10 % zákazníků. Od běžného Superbu kombi ji snadno poznáte podle zvýšeného podvozku (o 15 mm), robustnějšího optického paketu a ochranných prvků, v interiéru pak najdete sedadla čalouněná Alcantarou s logem SCOUT, dřevěné dekory, ambientní osvětlení a pár dalších detailů. Superb Scout v dieselové variantě 2,0 TDI (190 koní) 4 x 4 DSG pořídíte za 1 019 900 Kč, benzinová 2,0 TSI (272 koní) 4 x 4 DSG stojí 1 078 900 Kč.

Foto: Škoda Auto

Variantu Scout poznáte snadno podle robustnějšího bodykitu a stříbrných doplňků

SUPERB iV

Další horkou novinkou je plug-in hybridní varianta označená iV, která by měla nabídnout slušnou dynamiku díky kombinovanému výkonu 218 koní a 400 Nm při nízké kombinované spotřebě ještě vylepšené o 55 kilometrů čistě elektrického dojezdu při plně nabitých bateriích. Jeho výroba se však rozběhne až na podzim 2019 (od kdy ho také bude možné objednat ve všech dostupných výbavových stupních), první vozy k zákazníkům dorazí na začátku roku 2020.

Foto: Škoda Auto

Superb iV je prvním sériovým vozem Škoda poháněným plug-in hybridní technikou

Modernizovaný Superb je tak plně připravený na další kolo bitvy s velkými SUV, které klasickým sedanům a kombi ukusují z prodejů. Příznivější cenová a výbavová politika by mu měla poskytnout mírnou konkurenční výhodu.

Reklama

Načítám