Hlavní obsah

Moderní design versus konvenční zpracování. Kdo vyhraje?

Foto: Škoda Auto

Škoda Kamiq je žhavou novinkou mladoboleslavské automobilky, která ovšem vzbuzuje kontroverzi kvůli děleným světlům. Líbí se vám více než konkurenční Seat Arona? Hlasujte!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dělené světlomety, separující hlavní iluminační zdroj a lampy pro denní svícení jsou čím dál modernější, a proto je mnozí výrobci zastavují do svých stylových modelů. Ne každý však prahne po této extravaganci. Připravili jsme pro vás anketní porovnání příbuzných modelů, přičemž jeden z nich vyčnívá díky kontroverznímu osvětlení, zatímco druhý sází na uhlazené zpracování. Které auto vám je sympatičtější? Nezapomeňte hlasovat!

Článek

Designový výstřelek ve formě separovaných světel se netýká jen vozidel asijské produkce. Oddělené lampy denního svícení a čelních světlometů zastavují do svých modelů ještě například francouzské a severoamerické automobilky, ovšem v našem anketním seznamu najdete i jednu škodovku. Vybrali jsme proporčně i kategoricky příbuzné modely a na vás bude, abyste svými hlasy rozhodli, jestli vám je sympatičtější nastupující moderna, nebo se držíte osvědčené konvence.

Škoda Kamiq vs. Seat Arona

Foto: Škoda Auto

Škoda Kamiq

Jedna z nejžhavějších novinek mladoboleslavské automobilky aspiruje na titul nejprodávanějšího SUV značky, což si ostatně myslí i většina z vás – na základě výsledků minulé ankety. Auto je také oblíbené mezi soukromníky a samotnou automobilku překvapilo, jak moc velký zájem o crossover je.

Foto: Jakub Deml

Seat Arona

Seat Arona je uhlazený španělský elegán, který vzhledově tolik nevyčnívá – ve srovnání s Kamiqem. Auta sdílí podobnou techniku a mají obdobné jízdní vlastnosti. Který automobil je vašemu srdci designově bližší? Hlasujte a pokračujte dále.

Hyundai Santa Fe vs. Kia Sorento

Foto: Hyundai

Hyundai Santa Fe

Jihokorejská luxusní SUV se v Česku prodávají jako nová od zhruba 800 tisíc korun, ovšem nejvyšší výbavy pořídíte za více než milion korun. Jde sice o velkou částku, ovšem v rámci nejlepší specifikace dostanete velmi luxusní výbavu.

Foto: Archiv Garáž.cz

Kia Sorento

Nejde sice o prémiová (dražší) SUV jako od BMW nebo Mercedesu, nicméně svojí kvalitou a zpracováním jihokorejské luxusnější modely celkem svižně dohání německé bestsellery. Které auto se vám však líbí více? Dynamický Hyundai Sante Fe s dělenými světly nebo konvenční Kia Sorento?

Citroën C3 Aircross vs. Peugeot 2008

Foto: Dominik Valášek

Citroën C3 Aircross

Francouzský duel je opravdu vyrovnaný, ačkoli pro Peugeot 2008 hovoří lepší prodejní čísla. Podle Svazu dovozců automobilů dosáhl model 2008 od začátku roku do letošního října celkem 2 639 prvních registrací, zatímco sesterský Citroën C3 Aircross jen 636 registrací.

Foto: Peugeot

Peugeot 2008

V obou případech jde o cenově dostupná SUV pro každý den, která nabízí především komfort a atraktivní design. Crossover C3 Aircross vsadil na lampy denního svícení sladěné s linií čelní masky, ovšem Peugeot 2008 zaujme spíše konzervativnější zákazníky. Kdo zvítězil u vás? Peugeot, nebo Citroën?

Nissan Juke vs. Renault Captur

Foto: Nissan

Nissan Juke

Svěží japonská novinka zažila svůj debut teprve nedávno, ovšem svět ohromila (případně znechutila) svým dynamickým provedením. Juke se už od začátku drží filosofie rozdělených světlometů – ty horní slouží jako denní svícení, zatímco spodní (v nárazníku) zajišťují hlavní osvětlení vozu.

Foto: Renault

Renault Captur

Renault Captur je v Česku druhým nejprodávanějším modelem segmentu SUV-B (podle Svazu dovozců automobilů) a láká zákazníky na velmi uhlazený francouzský design. Interiér také působí velmi konvenčně, a proto je Captur hodně lákavým zbožím pro lidi, kteří nechtějí být výstřední. Který crossover se vám líbí více? Hlasujte!

Chevrolet Blazer vs. Cadillac XT5

Foto: Chevrolet

Chevrolet Blazer

Severoamerický pekelník od Chevroletu se může v dražších konfiguracích pochlubit 3,6litrovým vidlicovým šestiválcem o výkonu 312 koní a s točivým momentem 366 Nm. Auto se prodává s pohonem přední nápravy nebo ve verzi 4 x 4. V přepočtu na koruny vyjde vůz v zámoří na 664 tisíc korun a zaujme především dělenými lampami.

Foto: Cadillac

Cadillac XT5

Cadillac XT5 sdílí s Chevroletem Blazer základní platformu, ovšem nabídne výhradně 3,6litrový šestiválec naladěný na výkon 314 koní a sílu 367 Nm. Luxusnější, lépe vybavené a vzhledově uhlazené SUV s přední pohonem však stojí v základu skoro jeden milion korun. Který severoamerický model je podle vás hezčí? Dejte nám to vědět.

Mahindra NuvoSport vs. Ford EcoSport

Indický pokus o vytvoření stylového crossoveru s rozdělenými světlomety dopadl, jak sami vidíte, poněkud zvláštně. Zpracování je velmi jednoduché a kabina laděná na účelového stylu. V jedné věci však automobil exceluje, nabídne totiž i přes své kompaktní rozměry až 7 míst k sezení. Na rovinu říkáme, že vzadu bychom sedět nechtěli – tato místa jsou určena spíše pro děti.

Foto: Mahindra

Mahindra NuvoSport

Ford EcoSport je naopak líbivý a účelový automobil, který proporcemi přesně vystihuje „nafouknutý“ hatchback neboli crossover. Zpracování kabiny odpovídá evropské úrovni severoamerické značky Ford a díky rozumné pořizovací ceně se můžeme bavit o zajímavém autě pro masy.

Foto: Ford

Ford Ecosport

Jakýma očima koukáte na Ford a Mahindru vy? Nezapomeňte hlasovat v naší anketě, a samozřejmě i ve všech předchozích.

Celkem jsme pro vás v tomto článku připravili šest hlasovacích tabulek a budeme rádi, pokud vyplníte všechny a rozhodnete o tom, jestli je líbivější dělená moderna, nebo uhlazená konvence.

Reklama

Načítám