Hlavní obsah

Moderní autorádia ze staré školy

Foto: Jaguar Land Rover

Moderní autorádia nemusí nutně hyzdit vzhled auta, jen ta cena je trochu vysoká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud vás vytáčí moderní autorádia v klasických vozech a nepochopíte, proč si někdo dá do krásného veteránu čínské multimediální centrum, nezoufejte. Někteří výrobci nabízí řešení v podobě moderního zařízení v retro kabátku. Vybrali jsme čtyři nejlepší.

Článek

Pamatujete si, jak jste se usadili do auta, které mělo klasický kazeťák? Nirvana hrála naplno a nestíhali jste otáčet strany. Doba však pokročila, takže se dnes málokdo na delších cestách obejde bez navigace, kvalitního rozhlasu nebo mobilní konektivity. Pokud patříte k odpůrcům futuristických designů v klasických vozech – nezoufejte. Našlo se přece jen pár výrobců, kteří se pustili do produkce moderních autorádií v kabátku staré školy. Zní to skvěle, viďte, ale ta cena…

Blaupunkt SQR 46 Bremen

Foto: Blaupunkt

Blaupunkt SQR 46 Bremen

Proč platit nesmyslné peníze za dobové, ale použité rádio, když můžete mít tohoto Bremena za předobjednávkovou cenu 449 eur – v přepočtu za zhruba 11 500 korun. Model SQR 46 vás vrátí do roku 1986, ovšem pouze designem. V rámci výbavy se dočkáte příjmu digitálního signálu rozhlasu (DAB), Bluetooth modulu nebo portů pro USB, SD nebo SDHC, které jsou skryté ve zdířce pro kazety. Tuhle modernu ze staré školy dostanete do většiny bavoráků, mercedesů, saabů a vozů Porsche z 80. a 90. let.

Porsche Classic

Foto: Porsche

Staré Porsche znovu ožije díky modernímu rádiu s retro vzhledem

Máte doma starého poršáka a papírová mapa je pro vás passé? Pak si za necelých 1 200 eur, v přepočtu tedy zhruba 30 tisíc korun, můžete užívat tuhle klasiku v moderním provedení. Multimediální centrum nabídne 3,5palcový dotykový displej s navigací, konektivitu přes Bluetooth a 4 x 45 wattový zesilovač. Rádio pasuje do všech klasických modelů značky Porsche – od prvních sérií 911 po vzduchem chlazené řady 933.

Jaguar Land Rover Classic

Divize Jaguar Land Rover Classic nabízí multimediální systém určený pro klasické vozy těchto značek. Designový infosystém má rozměry 184 x 53 milimetrů a je plně kompatibilní s historickými auty využívajícími elektrickou síť se záporným pólem na kostře. Rozhraní obsahuje navigaci s mapovými podklady Evropy, konektivitu s mobilním telefonem, digitální i analogový příjem rádia a technologii Bluetooth s pamětí na 1 250 kontaktů. K dispozici je chromové nebo černé provedení s označením Jaguar a pak také černé nebo stříbrné s logem Land Roveru. Multimediální systém v retro stylu stojí necelých 42 tisíc korun a montují ho vybraní prodejci automobilky Jaguar Land Rover.

VDO Continental

Foto: VDO

VDO nabízí především cenově dostupné autorádio, co nevypadá, jakoby právě sjelo z montážní linky v Číně – ačkoli se tam zařízení pravděpodobně vyrábí

Společnost VDO nabízí pod značkou koncernu Continental, který se jinak zabývá výrobou pneumatik, retro rádio s oranžovým podsvícením. Zařízení umí komunikovat prostřednictvím RDS, přečte USB disk, přehraje formát MP3 nebo WMA a nabídne Bluetooth konektivitu. Samozřejmostí je příjem v pásmu FM, MW a LW. Maximální výkon zařízení je 4 x 41 wattů a stojí kolem 122 eur – tedy asi 3 100 korun. Máte zájem? Hledejte ho po kódovým označením VDO TR7412UB-OR.

Reklama

Související témata:
Načítám