Hlavní obsah

Model tahače i luxusního nákladu od Mercedesu je na prodej

Foto: Mercedes-Benz

Luxusní tahač i s nákladem od Mercedesu

Jsme docela rádi, že Mercedes tento báječný model neukázal před Vánoci, protože bychom asi neřešili dárky pro ostatní, ale udělali bychom si radost sami. Německá automobilka představila parádní tahač, konkrétně model Actros GigaSpace, ovšem v měřítku 1 : 18. Aby to bylo dokonalé, nechybí mu ani parádní náklad.

Článek

I když možná nepatříte mezi sběratele automobilových modelů, bude se vám následující „hračka“ od Mercedesu moc líbit. A pokud patříte mezi sběratele, pak se obáváme, že následujících pár řádků může mít za následek jisté ztenčení vašeho bankovního konta. O levnou záležitost totiž nejde. Ale odolejte, když vidíte všechny ty skvělé detaily. Samotný tahač s přívěsem, tedy bez aut, měří 113 cm a jeho hmotnost je 10 kg.

Zajímavostí je, že Mercedes dosud nikdy neukázal takto velký model svého tahače. Většinou šlo zatím jen opravdu o hračky v maximálním rozměru 1 : 50. Měřítko 1 : 18 je novinkou, díky které se tvůrci mohli věnovat i těm nejmenším detailům. V tahači, ale i v modelech aut na něm, jsou vidět bezpečnostní pásy, veškeré ovladače na palubní desce nebo i čalounění sedadel. Samotný přívěs je široký 22,5 cm a vysoký 13,7 cm. Celkem je složen ze zhruba 500 komponentů, z nichž 80 je plastových, 167 ze zinku a tvůrci pracovali s 225 různými spoji a šrouby. Plošiny nákladního prostoru jsou vyrobeny z kovu, jsou plně funkční, a sice právě tak, jak je tomu i u reálných tahačů.

A teď to pro vás možná nejzajímavější. Kromě parádního tahače si můžete třeba do obýváku pořídit i celou řadu báječných modelů osobních aut od Mercedesu. Zároveň se tím dostáváme k cenám, které nám jako jediné trochu kazí radost. Na kamion můžete zaparkovat Mercedes-Benz GLE, který vyjde na 89,9 eur, tedy 2 310 Kč, Mercedes-Benz třídy X ve stejné ceně, třídu A nebo CLS za 79,9 eur, tedy v přepočtu 2 053 Kč, třídu V za 100 eur, tedy 2 574 Kč nebo Mercedes-AMG GT 63 4MATIC+ Coupe za 109,9 eur, tedy 2 824 Kč.

Třešničkou pak je Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+, přičemž jeho model vyjde na 119,9 eur, tedy v přepočtu asi 3 100 Kč. A pokud chcete samotný tahač s přívěsem? Pak si musíte připravit 629,9 eur, což je v přepočtu asi 16 200 Kč. No, jak říkáme, levné to není. Ale také to nemá jedinou chybu a myslíme si, že zejména pro fanoušky značky Mercedes-Benz by mohla být tato sestavička zdrojem nadšení a ozvláštněním případné sbírky.

Reklama

Načítám