Hlavní obsah

Mobilní hotelový pokoj září chromem a dobíjí elektromobily

Foto: Bowlus Road Chief

Bowlus Road Chief Endless Highway Performance Edition je sice šílený název, ale samotný karavan má vážně styl

Obliba outdoorových aktivit se poslední dobou, byť trochu z donucení, zvýšila. Společnost Bowlus Road Chief ukázala svůj nejnovější model aerodynamického obytného přívěsu posetého leštěným hliníkem, který kromě luxusu nabídne i nouzové dobíjení pro elektromobily. Zní to skvěle, ale cena vás prostě uzemní.

Článek

Společnost Bowlus Road Chief ze Spojených států zahájila své prodejní aktivity v roce 2014, když začala nabízet luxusní obytné přívěsy a příslušenství k nim. Vše začalo modelem On the Road Edition a poté pokračovalo Endless Highway edicí.

Druhý zmíněný je retro obytný přívěs s on-line energetickým managementem, který zahrnuje lithium-železo-fosfátový akumulátor s kapacitou 4 kWh a 2000wattový měnič napětí. Nejnovější produkt má za názvem Performance, což znamená ještě více energie a luxusu.

Foto: Bowlus Road Chief

Interiér vypadá jako luxusní hotelový pokoj

Konkrétně se bavíme o kapacitě LiFePo4 akumulátorů ve výši 8 kWh a měniči o výkonu 3 000 Wattů. Celý systém pak podle výrobce trvá nabít tři až čtyři hodiny. Zásoba energie by měla vydržet na dva týdny intenzivního kempování, tedy dvakrát déle, než je tomu u standardního Endless Highway karavanu.

Akumulátory jsou schopny živit klimatizační jednotku po dobu osmi hodin při teplotě 37,7 stupňů Celsia, nebo až 16 hodin při teplotě 29,4 stupňů Celsia. Bavíme se tedy o vysokém účinku i při tropických teplotách.

Bowlus také tvrdí, že plně nabitý přívěs z edice Performance může nouzově poskytnout elektrickou energii modernímu SUV elektromobilu a zajistit mu dojezd okolo 26 kilometrů. Méně hladovým bzučícím autům tedy ještě o pár kilometrů více.

Foto: Bowlus Road Chief

Karoserie karavanu je vyrobena z leštěného hliníku

Kromě většího energetického potenciálu nabídne Endless Highway Performance Edition ještě dvě nádherná střešní okna, outdoorovou kuchyni s vývodem na 110voltovou přípojku a plynovou přípojku.

Hliníkem posetý a do „chromova“ vyleštěný přívěs bychom moc chtěli a vy určitě také, jenže základní model vyjde na 190 tisíc amerických dolarů (4,77 milionu korun) a Performance dokonce na 225 tisíc amerických dolarů (5,65 milionu korun). Luxusní hotelový pokoj na kolech tak zůstane produktem pro pár vyvolených, ovšem krásným, blyštivým a velmi nostalgickým.

Reklama

Načítám