Hlavní obsah

Mluvící auto, šestimetrové ploutváky a stovky dalších amerik

 

Před čtrnácti dny proběhl jeden z nejlepších srazů letošního roku. Už po sedmé se do autokempu Konopáč sjelo několik stovek amerických automobilů. Víkendový sraz provázelo nádherné počasí a bohatý program. A věřte, že bylo na co koukat, protože dorazily neskutečné kousky.

Článek

Na tenhle sraz jsme se hodně těšili. Už sedm let jej pořádá Petr Bellinger, který má na starosti americkou zónu na Legendách a zároveň vydává časopis Chrom a plameny. Se svým týmem jsou ryzími americkými nadšenci a sraz Lucky cruisers weekend každým rokem zvelebuje. Letos bylo cílem překonat počet 600 vozů, které se za celý víkend na Konopáči objeví. Je pravdou, že LCW Konopáč je jednou velikou párty. Organizační tým se schází již ve čtvrtek a první americké káry se začínají sjíždět už od pátečního dopoledne. Navíc všichni sraz berou jako, když se před lety za komunistů jezdilo do kempů. Vezou si grily, nějaký alkohol a další potřebné vybavení. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Kdo má ameriky rád, tak tady si přijde opravdu na své, protože Lucky Cruisers Weekend nabízí opravdovou rozmanitost. Vidět tady můžete Hod Rody, staré veterány, youngtimery, velké množství Mustangů, pickupů, novodobých amerik, holky a také pravé americké kamiony. Rekordní nebyl letos pouze počet účastníků, nakonec se jich sešlo na 607, ale také počet pohárů připravených do soutěží. Celkem bylo oceněno 66 majitelů aut. Cenu „BEST OF BEST – nejlepší amerika srazu“, získal zaslouženě výjimečný vůz Cadillac Fleetwood Sixty Special 1959 po precizní renovaci. Slova však nedokáží přesně vyjádřit atmosféru, která na Konopáči panovala. Mrkněte proto na naši reportáž.

Reklama

Načítám