Hlavní obsah

Mládeži nepřístupno: Vytuněný Mercedes šokuje nejen výkonem

Foto: Wheelsandmore

Pojmenovat firmu Wheelsandmore je zvláštní, ale nazvat auto Cummander? Význam vážně znát nechcete

Německý úpravce Wheelsandmore se nebojí sáhnout do kontroverzních témat ani v automobilovém odvětví. Poslední projekt společnosti se totiž jmenuje Cummander, což je upravený Mercedes-AMG GT 63 S a jedna praktika, jejíž význam asi nechcete znát.

Článek

Pojmenovat tuningovou firmu Wheelsandmore (kola a více) je poměrně zvláštní, nicméně tito kontroverzní Němci si vzali do dílny Mercedes-AMG GT 63 S se čtyřlitrovým vidlicovým osmiválcem a pustili se do úprav. V sérii má vůz výkon 639 koní, 900 Nm točivého momentu, zrychlení z nuly na sto za 3,2 sekundy a maximálku 315 kilometrů za hodinu. To jsou velmi slušná čísla sama o sobě.

Foto: Wheelsandmore

Mercedes-AMG GT 63 S má základní výkon 639 koní, což přišlo německému úpravci málo, tak se pustil do díla

Firma se však rozhodla nabídnout pro projekt Cummander rovnou tři výkonnostní úrovně, které zahrnují softwarové i hardwarové vylepšení.

První fáze je o ladění softwaru nebo instalaci plug-and-play modulu do OBD zásuvky. Na základě tohoto tuningu za necelých 60 tisíc korun vzroste výkon vozu na 700 koní a točivý moment na 975 Nm.

Druhá fáze už přináší výkon 750 koní, točivý moment 1 010 Nm a navíc ještě upravené svody, sportovní katalyzátory a další části výfukového systému s elektronicky řízenými klapkami. Za tuhle srandu však zaplatíte skoro 345 tisíc korun.

Fáze tři obsahuje komponenty z prvních dvou kitů, plus dostanete nové a větší turbodmychadlo i zesílená ložiska. Za 582 tisíc včetně montáže si však budete moci užívat 810 koňských sil a 1 030 Nm monstrózní síly.

Foto: Wheelsandmore

Vrcholová specifikace Cummanderu nabídne úctyhodný výkon 810 koní

Technici Wheelsandmore na auto nasadili 22palcová litá kola s pneumatikami značky Michelin o rozměru 285/30 vpředu a 335/25 vzadu. Set se dodává s ventilky hlídajícími tlak uvnitř gumy a s centrální pojistnou maticí, kterou si můžete volitelně ozdobit. Balíček však není zdarma, vyjde totiž na 161 tisíc korun.

Poslední upgrade ulehčí vašemu kontu o 40 tisíc korun. Za svoje peníze dostanete modul pro ovládání výšky vzduchového podvozku pomocí mobilní aplikace.

Foto: Wheelsandmore

Mimo tuningu motoru si můžete pořídit ještě 22palcová kola nebo modul pro ovládání vzduchového podvozku

Pokud jste článek dočetli až sem, ale netušíte, co název Cummander vlastně znamená, prozradíme vám to. Tento výraz je rozšířený mezi homosexuály mužského pohlaví a oním slovem je označený partner, který při pohlavním styku figuruje jako pasivní příjemce.

Foto: Wheelsandmore

Cummander je výraz přinejmenším peprný

Úpravce uvedl, že tento provokativní a dvojsmyslný výraz použil z toho důvodu, že výkonný upravený Mercedes-AMG vzruší (šokuje) lidi stejně jako herci v erotických filmech v 90. letech.

Reklama

Načítám