Hlavní obsah

Milujete Louvre? Teď ho můžete mít v DS 7 Crossback

Foto: DS Automobiles

Když nemůžete do Louvru, může prestižní sbírka uměleckých děl za vámi. Tedy alespoň v podobě obrazu a zvuku

Milujete pařížský Louvre, ale cesta do Francie je pro vás nereálná? Teď může prestižní světová expozice přijet za vámi v podobě limitované edice DS 7 Crossback. K autu navíc dostanete neomezené vstupy do muzeí a v případě plug-in hybridu lze jezdit pod dva litry benzinu na sto. A to nejlepší – z hlavní obrazovky vás bude pozorovat veleslavná Mona Lisa a dalších 181 děl!

Článek

Brány muzea Louvre se pro všechny otevřely v roce 1793 a veřejnost tak mohla spatřit ta nejkrásnější umělecká díla všech dob. Uvnitř budovy má v současnosti své místo kolem 35 tisíc artefaktů. Mezi nimi i obraz Mona Lisy, socha okřídlené bohyně vítězství Samothraké či Venuše Mélská. Symboliku paláce doplňuje ikonická pyramida (od architekta jménem I. Ming Pei), která vloni oslavila své třicáté výročí.

Foto: DS Automobiles

DS Automobiles je patronem muzea Louvre už pět let. Nejnovějším plodem spolupráce je právě limitka DS 7 Crossback

Už od roku 2015 je DS Automobiles patronem nejnavštěvovanějšího muzea světa a nejnovějším výsledkem spolupráce je limitovaná edice DS 7 Crossback. Ta se chlubí specifickými logy a symbolikou Louvru. Předmětné odkazy lze najít třeba i na krytech zpětných zrcátek, kde se honosí struktura skleněné pyramidy. Ve standardu vůz přijíždí na specifických 20palcových ráfcích, příznačně nazvaných Alexandria. Na výběr pak mají koupěchtiví zákazníci mezi čtyřmi exkluzivními laky (modrá, šedá, černá, perleťově krystalická).

Foto: DS Automobiles

Symbolika na krytu zrcátek odkazuje na ikonickou skleněnou pyramidu

Vyznavači umění zaplesají. Centrální obrazovka zajišťuje projekci těch nejznámějších děl, kterých má vůz v paměti celkem 182. Mimo už jednou zmíněného portrétu Mona Lisy se můžete těšit ještě na obrazy Vor Medúzy, Korunovaci císaře Napoleona nebo na Svatbu v Káni galilejské. Každé dílo navíc obsahuje čtyřminutový podcast dostupný v pěti světových jazycích, který odhalí všechna jeho tajemství. Krom toho edice vychází z nejvyšší výbavy Grand Chic, proto nabídne ve standardu mnoho hi-tech vychytávek a prémiových materiálů.

Foto: DS Automobiles

Kabina plná luxusních materiálů navíc hostí 182 uměleckých děl, včetně Mona Lisy

Technicky se SUV nedočkalo žádných změn. Primárně bude limitka nabízena s plug-in hybridní předokolkou o výkonu 225 koní (normovaná spotřeba 1,7 litru na sto), respektive se čtyřkolkou naladěnou na 300 koní. Pokud máte raději konvenční motorizace, pak lze volit mezi benzinovými motory o výkonech 180 a 225 koní, případně sáhnout po 180koňovém dieselu.

Mimo kosmetických vylepšení získáte s limitovanou DS 7 Crossback ještě kartu Amis du Louvre. Ta majitele a jeho doprovod opravňuje po dobu jednoho roku k neomezeným vstupům do pařížského Louvru, ale i do pobočky v Abú Dhabí (Spojené arabské emiráty).

Katalogové ceny za limitovaný plug-in hybrid 4x2 začínají na částce 61 800 eur, v přepočtu 1,63 milionu korun. Čtyřkolka pak vyjde na 67 300 eur, tedy na 1,78 milionu korun. DS 7 Crossback Louvre se už nyní prodává na čtyřech kontinentech (Evropa, Afrika, Jižní Amerika, Asie), konkrétně v 18 zemích světa (Francie, Itálie, Německo a v dalších). V českých autosalonech DS však vůz zatím nenajdete, tuzemské zastoupení jeho uvedení u nás ještě zvažuje. Proto jestli se chcete každé ráno zdravit s Da Vinciho mistrovským dílem, musíte pro tuhle vrcholovou avantgardu za hranice naší vlasti.

Reklama

Načítám