Hlavní obsah

Městský fešák Citroën C3 se dočkal decentního faceliftu

Foto: Citroën

Konkurence v posledních měsících výrazně posílila, a situace v segmentu městských aut tak povážlivě zhoustla, Citroën proto inovoval svůj nejprodávanější model C3 (třetí generace se prodalo už přes 750 tisíc kusů, celkově pak přes 4,5 milionu kusů). Nečekejte žádné zásadní změny, jen decentní vylepšení pro vyšší atraktivitu a modernost.

Článek

Vizuálních změn si všimnete, jen když obě auta uvidíte vedle sebe. I tak byste si měli vzít raději lupu – přední nárazník má trochu upravený tvar, spolu s ním se trochu změnily i hlavní LED světlomety, které navíc seshora lemuje knír nové chromované lišty. Zboku si můžete všimnout upravených plastových polštářů Airbump, které jsou nyní místo z více drobnějších čtverců složeny ze tří obdélníků. U zádi vám pak nepomůže ani lupa, ta je prostě stejná. Nový je však prolis na střeše, který si můžete personalizovat polepem.

Personalizace je vůbec silnou stránkou inovovaného C3 – kromě střechy a Airbumpů si můžete obarvit také lemování mlhovek nebo C-sloupek, nové jsou i dva designy kol (s barevnými prvky), které mohou mít průměr až 17 palců. Dále jsou tu nové laky včetně dvoubarevných variant (sedm barev karoserie, čtyři barvy střechy a tři polepy na střechy), takže celkový počet kombinací se z 36 zvedl na 97.

Foto: Citroën

Komfortní sedadla budou na palubě nové C3 krásně dotvářet pohodovou atmosféru

Novinkou v interiéru je obložení palubní desky Techwood připomínající dřevo, objevují se tu také nové měkčené materiály a sedadla mají nová čalounění. Do C3 si také nově můžete přát komfortní sedadla (včetně loketní opěrky řidiče) známá z větších modelů C4 Cactus a C5 Aircross, takže bude s C3 ještě větší radost cestovat na dlouhé vzdálenosti. Sedmipalcový dotykový infotainment umí Apple CarPlay i Android Auto a díky online funkcím vás bude informovat o dopravě nebo policejních radarech.

Citroën C3 se tak na první pohled moc nezměnil, ale drobné úpravy z něj dělají ještě příjemnější a lákavější auto. Novinka dorazí na trh v červnu 2020, takže už pomalu začněte přemýšlet, jaká barevná kombinace by vám nejvíc vyhovovala.

Reklama

Načítám