Hlavní obsah

Mercedes představil nového krále třídy GLE. Je to hybrid

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz GLE 580

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už asi před třemi týdny se na světlo světa začaly dostávat informace o tom, že Mercedes chystá nějakou hybridní novinku. A ty se teď potvrdily. Tou novinkou je SUV třídy GLE, které pohání hybridní osmiválec. Prozatím jde o to nejlepší, co tato třída nabízí. Ovšem jen do příchodu AMG GLE 63.

Článek

Nový člen SUV rodiny GLE má pod kapotou osmiválec o objemu 4 litrů, který z dílny značky Mercedes-Benz již dobře znáte. V případě tohoto modelu je naladěn na výkon 483 koní a točivý moment rovných 700 Nm. Ovšem osmiválec nebude jediným agregátem, který má řidič k dispozici. Mercedes k němu připojil ještě elektromotor, jehož výkon je 21 koní a točivý moment 249 Nm. Jde tedy o mild hybrid, který je spárován s devítistupňovou automatickou převodovkou a pracuje s pohonem všech kol 4Matic.

Novinka nabídne vzduchové odpružení Airmatic a samozřejmě adaptivní podvozek. Ostatně, jestli někdo umí pohodlné, ale přesto jisté podvozky, pak je to Mercedes a GLE 580 nebude výjimkou. Interiér se nese v klasickém duchu značky. Čalounění je kožené, nechybí inteligentní systém MBUX, který je, alespoň podle mého, velmi propracovaný. Pokud budete mít někdy možnost si jej vyzkoušet a udělovat vozu hlasové pokyny, přičemž on vám bude na oplátku plynule odpovídat, udělejte to! Pobavíte se a vyzkoušíte něco nového. Interiéru ale vévodí hlavně nový, 12,3palcový dotykový displej multimédií a infotainmentu, jehož součástí právě MBUX je.

Mercedes ale tímto novým hybridem rozhodně nekončí. Proslýchá se, že už brzy do světa vypustí verzi GLE 63. Ta bude pracovat taktéž s devítistupňovou automatickou převodovkou, ovšem laděnou divizí AMG. Tomu bude odpovídat motorizace. I tentokrát půjde o osmiválec o objemu 4 litrů, ale s úplně jiným a výrazně ostřejším naladěním, takže se mluví o tom, že by se měl výkon pohybovat kolem 550 koní. Na tuhle verzi si ale ještě budeme muset chvíli počkat, stejně jako na české ceny nového hybridu.

Reklama

Související témata:
Načítám