Hlavní obsah

Mercedes oficiálně odhalil AMG CLA 35 Shooting Brake

Foto: Mercedes AMG

Mercedes AMG CLA 35 Shooting Brake

Mluvilo se o tom už nějakou tu dobu, ale až teď Mercedes do rodiny AMG zařadil malé, ale vcelku praktické CLA Shooting Brake. Postavilo se tak po bok už představeného A35 AMG ve tří i pěti dveřové verzi, tak i vedle CLA ve verzi kupé se čtyřmi dveřmi. Pro tuto chvíli by tak vcelku malá, ale zběsilá rodinka ostrých Mercedesů měla být kompletní.

Článek

Sháníte-li se po nějakém hezky střiženém kombi s výkonem, který zaručí příjemné cestování jak na dlouhé trasy, tak na klikatých okreskách, ale zároveň nebude zbytečně velké, aby se s ním dobře parkovalo ve městě, právě jste ho asi našli. Ano, shooting brake se dá označit za kombi, ale řekněme, že s pořádnou dávkou sexappealu navíc. Faktem prostě je, že AMG CLA 35 Shooting Brake se Mercedes zatraceně povedlo.

Do vínku dostalo vyztužení karoserie pomocí speciálního hliníkového plechu pod motorem, nově tvarované nárazníky, několik aerodynamických prvků, zlověstně vyhlížející, ale hlavně znějící dvojici koncovek výfuku a také nová kola. V základu jde o osmnáctky, ale připlatit si můžete i za disky o palec větší. K tomu Mercedes přidává adaptivní tlumiče (taktéž za příplatek) nebo výkonné brzdy s kotouči o průměru 350 mm vpředu a 330 mm vzadu. Interiéru pak vládne dvoubarevné čalounění, obložení z lesklého černého plastu a několik decentních kovových akcentů. Nechybí pedály z nerezové oceli a loga AMG všude, kam se podíváte. To pro případ, kdybyste zapomněli, čím jedete. Samozřejmostí je také systém MBUX s moderním hlasovým ovládáním, které bylo představeno s uvedením nové třídy A. Tento infotainment kromě toho ale umí pracovat i s trojicí jízdních režimů, a to Classic, Sport a Supersport.

Tušíme, že vás asi nejvíce zajímá., co vlastně je pod kapotou. Pokud znáte modely vyjmenované v samotném úvodu článku, nebudete překvapeni. Nové AMG CLA 35 Shooting Brake s nimi totiž sdílí stejnou techniku, když je poháněno přeplňovaným dvoulitrovým agregátem, jehož výkon u AMG naladili na 306 koní a točivý moment na rovných 400 Nm. Tyto hodnoty jsou přes pohon všech kol 4Matic – už přece víte, že AMG budou už jen s pohonem všech kol a s dvouspojkovou automatickou převodovkou. To vše dohromady dává AMG CLA 35 Shooting Brake prostor k velmi zajímavé hodnotě zrychlení z 0 na 100 km/h, které se odehraje za 4,9 sekundy. Maximální rychlost se pak zastaví na 250 km/h.

Zatím není jasné, kdy bude novinka představena v reálu, ale s největší pravděpodobností se tak stane na letošním autosalonu ve Frankfurtu. Šéf divize AMG Tobias Moers pak nové AMG CLA 35 Shooting Brake označil jako atraktivní alternativu pro mladé řidiče, kteří s ní mohou vstoupit do světa AMG. No, my sice už nejsme moc mladí, ale vstoupili bychom moc rádi...

Reklama

Související témata:
Načítám