Hlavní obsah

Mercedes-Benz S600 hvězdného Michaela Jordana je na prodej

Foto: Beverly Hills Car Club

Michael Jordan byl v devadesátých letech hvězdou nevídaných rozměrů. Basketbalista chicagských Bulls vyhrál se svým týmem během osmi let šestkrát národní titul a ve Spojených státech byl dlouhé roky celebritou číslo jedna. A právě v této veleúspěšné době jezdil Jordan s tmavým mercedesem, který je nyní na prodej.

Článek

Kdo jenom trochu Michaela Jordana zná, tak určitě ví, že měl auta vždycky rád. Vedle Mercedesu vlastnil pěknou řádku nadupaných vozů, namátkou třeba Chevrolet Corvette, Ferrari 550 Maranello, Range Rover nebo Porsche 911. Tenhle usměvavý chlapík zkrátka uměl žít a pořádné výkony nevyžadoval jen po svých spoluhráčích na hřišti, ale také po svých autech.

A žádným ořezávátkem není ani Mercedes-Benz S600 z roku 1996, který je nyní na prodej prostřednictvím společnosti Beverly Hills Car Club. Pod kapotou má dvanáctiválec o objemu 6 litrů a výkonu 298 kW (400 koní). Navíc se nejedná o sériový model, nýbrž o úpravu Lorinser.

Největší devízou vozu je ovšem samozřejmě sama osobnost bývalého majitele. Tu připomíná text „JORDAN” na displeji digitálního telefonu, který se nachází na vrchu palubní desky ukrytý nad výdechy klimatizace. Auto se také na moment objevilo v jednom z dílů nedávno vydaného desetidílného seriálu The Last Dance z produkce Netflixu.

Foto: Beverly Hills Car Club

Slavného basketbalistu coby bývalého majitele připomíná ve voze nápis „Jordan” na displeji digitálního telefonu

Z fotek zveřejněných společností Beverly Hills Car Club lze vyčíst, že má vůz najeto něco přes 157 tisíc mil, tedy přes 252 tisíc kilometrů. Na takovou porci kilometrů je ale podle fotek ve skvělém stavu.

Bohužel u nabídky není uvedena prodejní cena. Pokud tedy máte o Jordanův mercedes zájem, musíte pro více informací kontaktovat přímo prodejce. Běžné kusy bez úpravy s podobným nájezdem se prodávají kolem čtvrt milionu korun, tady ovšem osoba bývalého majitele v podobě nejslavnějšího basketbalisty všech dob nejspíše vyžene cenu několikanásobně výš.

Reklama

Související témata:
Basketbalisté
Načítám