Hlavní obsah

Mercedes B220d – stylovější, sportovnější i luxusnější MPV

Mercedes B220d - stylovější, sportovnější i luxusnější MPVVideo: Ondřej Chamilla

 

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vozy kategorie MPV jsou pomalu vytlačovány módními SUV a crossovery. Mercedes se s tím však nechce smířit, a tak představuje novou třídu B. Kromě klasických předností jí však musel dodat něco navíc! To a mnohem více se dozvíte ve videu.

Článek

Doby, kde MPV byla hitem, jsou dávno pryč. Dnes je výrobci nahrazují crossovery či rovnou SUV. Přesto několik stálic setrvává a počítá se s nimi i do budoucna. Jednou z nich je Mercedes třídy B. Auto populární třeba mezi západními taxikáři, ale třeba i ženami a důchodci. Jenže nové béčko musí zaujmout více lidí, k čemuž používá nové zbraně. Naplno si to uvědomíte při osobním setkání, kdy auto působí spíše jako sportovní hatchback s vyšší střechou. Má kola v rozích, je přisáté k zemi a jeho linie jsou dynamičtější. Mnoha lidem ani nebude připadat jako MPV, což byl pravděpodobně záměr. Přitom když se posadíte dovnitř, máte kolem sebe vzdušný interiér a sedíte výrazně výše než v třídě A. Ke všemu navíc získáte výrazně lépe zpracovanou kabinu, která může působit opravdu luxusně a nechybí jí ani high tech prvky.

Technicky Béčko rovněž dospělo. V základu má sice jen jednoduchou zadní nápravu s torzní tyčí, ale silnější motory samozřejmě sázejí na víceprvek. Co zaujme hodně, je dokonalé zakrytování spodku vozu, díky čemuž je aerodynamický odpor nejlepší ve třídě. Více se však již dozvíte ve videu. Pro první jízdní dojmy jsme měli k dispozici prozatím nejsilnější dieselovou variantu o výkonu 190 koní.

Reklama

Načítám