Hlavní obsah

McLaren 600LT přistižen při testování na Nürburgringu

Foto: pistonheads.com

McLaren 600LT testuje na Nordschleife

Za dva dny má být odhalen oficiálně, ale nadšení návštěvníci Severní smyčky Nürburgringu ho vyfotili při finálních testech a jejich snímky převzaly automobilové servery z celého světa.

Článek

Co je to?

Aerodynamicky vylepšená varianta McLarenu 570S s vyšším výkonem a nižší hmotností. Tedy ekvivalent takového Porsche 911 GT3 RS, chcete-li. Na první pohled si všimnete většího zadního křídla (anglicky Longtail, proto LT) a na druhý i dalších aerodynamických úprav, které mají zlepšit přítlak a stabilitu. Konkrétně je to nový přední spoiler, výrazné prahy s winglety a obrovský zadní difuzor. A pozor, při důkladném zkoumání fotek, které byly zveřejněny serverem pistonheads.com, zjistíte, že zadní spoiler funguje i jako aerodynamická brzda.

Je to důležitý model?

Pro McLaren ano, přitáhne to zase pozornost k značce. V ČR má McLaren taky vlastní zastoupení, tak uvidíme, jestli se nějaké LT objeví i u nás.

Čím se liší od 570S?

Jak prozrazuje samotný název, výkon vidlicového osmiválce 3,8 l s dvojitým přeplňováním byl zvýšen na 600 koní. Auto má nové sání a hlavně úplně otevřený sportovní výfuk, jehož koncovky trčí k nebi podobně jako u Porsche 918 Spyder. Ještě víc se nám ale líbí, že došlo k výraznému snížení hmotnosti - nový McLaren 600LT by mohl vážit méně než 1350 kg.

A co má naopak s 570S společného?

V podstatě celou karbonovou platformu i podvozek. A podle všeho bude mít i stejné aktivní tlumiče, jen se bude lišit jejich nastavení.

Kdy ho představí a kdo si ho bude moci koupit?

McLaren by měl pustit do světa oficiální fotky ve čtvrtek a k samotnému představení vozu veřejnosti by mělo dojít na Festivalu rychlosti v Goodwoodu. Podle všeho se vyrobí jen 500 kusů verze 600LT a cena se bude pohybovat okolo 5,9 milionu korun.

Reklama

Načítám