Hlavní obsah

Mazda3 zvolena světovým Autem roku pro ženy

Foto: Mazda

Běžné volby auta roku nejspíš nejsou dostatečně genderově vyvážené, proto byl v roce 2010 založen panel soudkyň z více než 30 zemí celého světa, jež volí vlastní auto roku podle kritérií, které ženy zohledňují při výběru auta.

Článek

Nepodařilo se nám bohužel zjistit, v čem přesně se liší od těch obecně zažitých, podle nichž se určuje nejlepší auto roku – možná, že ženy víc dbají na bezpečnost a výhled z vozu, možná jim víc záleží na tom, jak snadno se jim auto řídí, než jak precizně má naladěný podvozek, možná zjišťují, jak snadno se upíná dítě do dětské sedačky nebo jestli je v kufru dost háčků na nákup, ale možná taky, které auto má nejlépe osvětlená make-up zrcátka nebo ve kterém se nejsnáze fotí selfie.

Každopádně nepochybujeme, že v hodnocení žen hraje velkou roli líbivý design a dostupné barvy, které musí ladit s letošní kolekcí kabelek Louis Vuitton. Nejspíš i proto se vítězem stala nová Mazda3, elegantní rodinný hatchback/sedan, kterému to nejvíc sluší v červené metalíze Soul Red Crystal. Vypadá prostě tak, že by se do ní zamiloval i chlap.

Design naštěstí není jediná deviza nové trojky – je také dost prostorná a praktická, skvěle vybavená, ale hlavně úžasně jezdí a je radost ji řídit. Je to prostě výborné auto, které si celkové vítězství rozhodně zaslouží. Ačkoliv možná trochu překvapivě, protože ze všech stran slyšíme, jak ženy preferují SUV, což potvrzuje loňské vítězství Volva XC40, dalšího vynikajícího auta, které neurazí ani chlapa. Zkrátka opravdu dobré auto se vždy prosadí, ať za jeho volant posadíte muže, ženu, důchodce, dítě nebo třeba šimpanze.

Reklama

Načítám