Hlavní obsah

Mansory představilo brutální Lamborghini Urus na steroidech

Foto: Mansory

Italská automobilka Lamborghini si založila živnost na výrobě vozů nejen s brutálními výkony, ale především s brutálním designem – hrany ostré jako břitva, křídlové dveře, nádechy, výdechy a průduchy, spoilery a hlavně křídla, VELKÁ křídla! Pokud máte právě takové vozy Lamborghini rádi, mohlo vám jejich SuperSUV Urus připadat trochu… nedostatečné. Naštěstí je tu úpravce Mansory, aby to napravil!

Článek

Přivítejte Mansory Venatus, důkladně upravené Lamborghini Urus, které má konečně dostatečný počet nádechů, výdechů a průduchů, početnou armádou spoilerů a křidélek, přední splitter protažený i do bočních prahů a vzadu na něj navazující brutální difuzor s novým uspořádáním trojice výfuků (místo původních čtyř), který vyvažuje jedno křidélko na střeše a druhé OBROVSKÉ křídlo na víku kufru, to vše kompletně vyvedené v karbonu. Celé auto pak stojí na 24“ kolech se sedmi paprsky, které se snaží masu auta vizuálně odlehčit, ale daří se jim to jen částečně.

Foto: Mansory

Nic podobného na silnici vážně neuvidíte! Což je možná dobře...

A protože je to Mansory, obchodník s nevkusem, museli celý výsledek úplně přepálit sítnici vypalující barevnou kombinací matně modrého laku, černého karbonu a neonově zelených linek. Podívaná pro silné nátury... nebo splněný dětský sen pro jiné. Teď Urus konečně vypadá jako skutečný čtyřdveřový supersport, navíc ho na ulici nikdo vážně nepřehlédne.

Akorát by náhodným divákům mohlo ošklivě křupnout za krkem, jakmile se Venatus na plný plyn prožene kolem. Místo původních a zcela dostatečných 650 koní a 850 Nm totiž odborníci ze švýcarského Mansory jeho dvakrát přeplňovaný V8 nadopovali rovnou na 850 koní a 1 000 Nm. Přesné dynamické parametry úpravce nezveřejnil, ale jestliže sériový Urus dosáhne stovky za 3,6 sekundy a jede až 306 km/h, dovedete si udělat představu, jaký masakr bude předvádět jeho o třetinu silnější varianta.

Je vážně nemožné, dívat se na Mansory Venatus očima běžného smrtelníka, kterému sériové Lamborghini Urus přijde naprosto bláznivé. Tohle auto je totiž daleko za čárou, je to čtyřkolová šílenost pro lidi, kteří už nevědí, co s penězi, ale chtějí být za každou cenu centrem pozornosti. Ale pro tento účel je naprosto dokonalé. Kdybychom se jako správní ropní magnáti, oligarchové nebo mafiáni topili v milionech, koupili bychom si nejspíš hned dva.

Jak se vám líbí kreace Mansory Venatus?
Naprosto boží, beru hned dva
58,8 %
Sériové Lamborghini Urus se mi líbí víc
15,3 %
Totální nevkus, zapálil bych to
10,9 %
Nejlepší je stejně pistáciová Fabia
15 %
Celkem hlasovalo 2650 čtenářů.

Reklama

Načítám