Hlavní obsah

Malování na pláži s Jaguarem XE a Project 8

Foto: Jaguar

Jaguar XE 300 Sport a Project 8 se připravují k tanci a malbě v písku

Automobilka Jaguar za více než osm dekád své existence vytvořila desítky modelů – sedanů, sporťáků, kabrioletů, supersportů, závodních speciálů, kombíků a dokonce i SUV. Variabilita jejich produkce je vážně obrovská, ale všechny modely spojuje jedna zásadní charakterová vlastnost – radost z pohybu.

Článek

Většina lidí by na pláž vyrazila v plavkách s osuškou a krémem na opalování, ale Jaguar přivezl model XE 300 Sport a Project 8. Koupání totiž dnes není na programu, půjde se malovat. Obě auta se postavila vedle sebe na vlnami uhlazenou písečnou pláž Pendine Sands ve Walesu a za burácení vytočeného šestiválce a osmiválce vyrážejí na povel vpřed. Tvorba svérázného uměleckého díla začíná!

Foto: Jaguar

Dvě divoké kočky tančící v písku na plný plyn

Oba Jaguary se v plné rychlosti začnou křižovat zanechávajíc za sebou dlouhé koleje rozrytého písku. Ty společně vytvářejí tvar zdaleka ne náhodný – jde o šroubovici DNA, která má vyjádřit, že i přes odlišný zevnějšek a rozdílnou techniku mají obě auta stejný genový základ. Jak sériový sedan XE 300 Sport, tak i nadopovaný rekordman Nürburgringu Project 8 byl zrozen z lásky k řízení, ze závislosti na rychlosti, z vášně pro automobilový sport.

Určení obou aut je možná jiné – 300koňový XE 300 Sport je každodenní sportovně laděný sedan, kdežto Project 8 je 600koňový speciál toužící pokořovat závodní okruhy – ale zaručeně se bavit budete za volantem obou. Alespoň to tak vypadá, když oba piloti malířských speciálů dotáčejí oblouky šroubovice pod plynem s jemným kontra volantem. To prostě nemůže nechat chladnými ani zkušené profíky.

Foto: Jaguar

Malba v písku měla na délku přes 1,5 kilometru

Tahle míli dlouhá malba na pláži ale není prvním uměleckým výtvorem z dílny automobilky Jaguar Land Rover. Už v roce 2015 vyrazilo 6 Land Roverů Defender na písčinu Red Wharf Bay, aby na jejím povrchu namalovali siluetu legendárního Defenderu. Tím se nezastavitelný offroad a neúnavný pracant loučil se světem, protože jeho konstrukce s poválečnými kořeny už dál nedokázala plnit moderní bezpečnostní normy.

Malování auty v písku možná vypadá jako zbytečný marketingový nesmysl, ale podle nás je to docela vkusný a nenásilný způsob pro efektní zviditelnění. Přípravy a preciznost provedení odpovídají uměleckému dílu a řidiči se při jeho vytváření museli taky dobře pobavit. Ale sami to raději nezkoušejte, ať pak nemusíte běhat po okolních vesnicích a shánět traktor s řetězem, který by vytáhl vaše auto utopené ve vlnách.

Reklama

Související témata:
Malování
Načítám