Hlavní obsah

Luxusní sedany jedou přes 300 km/h. Kdo je rychlejší?

Foto: Archiv Garáž.cz

A je to tady zase. Automobilové souboje nás prostě baví. Máme tady další a tentokrát jde o zrychlení i maximální rychlost v podání luxusních sedanů BMW M760Li a Mercedes-AMG S63 AMG. Který je lepší?

Článek

Zrovna tohle srovnání nám přijde smysluplné, protože ukáže schopnosti obou aut v celém rozsahu a ne pouze ve zrychlení na stovku nebo na 400 m. Tady se na start postavily dva luxusní sedany, současné novinky. BMW M760Li a Mercedes-AMG S63. Dají si závod na dálnici ve zrychlení z 0 až na 315 km/h. Pak se můžete podívat na zvuky přeplňovaného osmiválce a dvanáctiválce a také zrychlení každého zvlášť. 

Na společném videu jsou vidět rozdíly v jednotlivých rychlostech. Na začátku vystřelí nejlépe BMW M760Li a na stovce je první, což může být tím, že má čtyřkolku a Mercedes je pouze v zadokolce, ale nikde jsme nenašli přesnou specifikaci Mercedesu. Naopak od stovky do nějaký 250 km/h ujíždí Mercedes mnichovskému BMW. Na konci pak zase BMW svého soka dohání. Rychlost se u Mercedesu-AMG S63 zastaví na 315, ale BMW M760Li pokračuje až do 317 km/h. 

Reklama

Načítám