Hlavní obsah

Luxusní autobus po Michaelu Schumacherovi jde do prodeje

Foto: Archiv Garáž.cz

Chtěli byste se vozit jako sedminásobný Mistr světa Formule 1? Když vypláznete patřičně tučný obnos, dostanete bývalý autobus stáje Ferrari, ve kterém se vozil i Michael Schumacher a Rubens Barrichello.

Článek

Aukční společnost Bonhams má v nabídce celkem netradiční vozidlo – autobus Iveco Domino HDH Orlandi. A to není zrovna typické auto, které tahle aukční síň prodává. Jde o kus z roku 2001 v zářivě červené barvě, která napovídá o původním vlastníkovi. Tím byla závodní stáj Scuderia Ferrari F1, takže barva je opravdu v odstínu Ferrari. Uvnitř je luxusně zařízený interiér s pokoji pro odpočinek jezdců včetně LCD televizí, stolky na počítač, satelitním telefonem a stolem pro rehabilitační masáže či prostorem, kde mohl tým pořádat setkání s novináři.

Foto: Archiv Garáž.cz

Následující majitel ale tyhle prostory zrušil a přestavěl vnitřek na obytný automobil. Najdete tu obývák, ložnici, plně vybavenou kuchyň a koupelnu s keramickými obklady. Původní barevné schéma autobusu ale zůstalo zachováno. Autobus dostal vlastní bojler na teplou vodu a dieselový generátor pro výrobu elektrické energie.

Foto: Archiv Garáž.cz

Do prodeje míří už 8. února, takže si nachystejte úspory. Autobus má najeto zhruba 90 tisíc kilometrů a očekávaná cena je mezi 125 až 150 tisíci eur (3,2 až 3,8 milionu korun).

Foto: Archiv Garáž.cz

Reklama

Načítám