Hlavní obsah

Limuzína na bázi Ferrari 360 Modena je na prodej

Foto: ExoticLimo Melbourne

Říká se, že supersporty jsou k ničemu. Tedy jasně, že jsou rychlé, hlasité a všichni se za nimi otáčí… Jenže nacpat do nich manželku, děti a nákup je prostě nemožné. Tak k čemu to je? Jenže do tohoto Ferrari 360 Modena se vejde až osm pasažérů, k tomu mají televizi, minibar a neonové osvětlení…

Článek

Jasně, tohle není jen tak ledajaké Ferrari 360 Modena. Tedy pohání ho stejný úžasně uječený 3,6 V8 s výkonem 400 koní, který přes klasickou manuální převodovku s otevřenou kulisou a hliníkovou kulatou hlavicí roztáčí pouze zadní kola. Dokonce je stejně krásné jako Ferrari 360 Modena s designem od Pininfariny – tedy jeho přední a zadní část. Střední část má však trochu jiný příběh.

Tohle Ferrari 360 Modena se narodilo v Maranellu v roce 2003 a spokojeně brázdilo silnice v Anglii, pak ho ale importovali do Austrálie, kde ho těsně za sedadly posádky rozřízli na dvě části. Mezi ně pak navařili rám prodlužující šasi na celkovou délku přes 6 metrů. Kabina a racčí dveře jsou přitom vyrobeny ze sklolaminátu, aby byl výsledek co nejlehčí – i tak váží o tunu víc než výchozí kupé.

Vznikl tak pojízdný VIP klub pro osm návštěvníku, kteří se rozvalují na koženém gauči a mají k dispozici dvě televize, velmi hlasitý audiosystém a minibar, to vše zalité neonovým náladovým osvětlením. Je tu prostě vše, co potřebujete pro pořádnou party – snad kromě tanečního parketu a možná skleněného stolu pro šňupání koksu.

Podobných limuzín na bázi Ferrari 360 Modena vzniklo po světě hned několik. Tenhle konkrétní kousek je však jediný v Austrálii a aktuálně je na prodej – majitel si ho však cení na astronomických 6,5 milionu korun (případně si ho můžete pronajmout za cca 16 000 Kč na hodinu). Což je zhruba trojnásobek běžné ceny ojetého Ferrari 360 Modena. My ale máme jasno, ve kterém z nich bychom si užili víc zábavy…

Reklama

Načítám