Hlavní obsah

Lexus ukázal nový koncept kabrioletu. Je prostě dokonalý

Foto: Lexus

Lexus LC Convertible Concept

Detroit je nabitý novinkami, koncepty a skvělými designovými studiemi. Jedním z konceptů, který zde poprvé spatřil světlo světa, je i LC Convertible Concept, tedy otevřený roadster, jenž je odvozen od kupé LC. Nejzajímavější na něm je, že se ho s největší pravděpodobností opravdu dočkáme. A možná bez výraznějších designových změn.

Článek

Nutno říct, že Lexus už nějakou dobu mluví o tom, že by kabriolet postavený na základech modelu LC mohl postavit. Reakce na taková oznámení bývají vcelku nadšené, obzvlášť od fanoušků značky. Ale všichni víme, jak to s takovými sliby chodí. Většinou je ticho po pěšině a potencionálním zákazníkům nezbude než stále čekat a doufat. Ovšem podle všech informací to vypadá, že se Lexus tentokrát pochlapil a nový kabriolet opravdu pustí do výroby.

A jsme si jisti, že s ním bude mít úspěch. Vždyť kabrioletů na trhu zase tolik není a příslušnost k modelu LC zaručuje, že to po technické i jízdní stránce bude velká paráda. Byl to totiž právě model LC, který před třemi lety při své premiéře svým způsobem šokoval automobilový svět. Důvod byl prostý. To auto vypadalo jako koncept nebo skica, ovšem šlo o produkční verzi. To se moc často nestává, a tak pochopte naše nadšení z toho, že by Lexus vypustil do světa podobně odvážně tvarovaný kabriolet.

Zatím toho o novince moc nevíme. Lexus prozradil jen to, že koncept přijíždí na 22“ kolech a je o několik milimetrů širší i delší než LC s pevnou střechou. Zároveň naznačil, že rozhodně nehodlá zapřít jeho sportovní původ, a tak se prý dočkáme zajímavých motorizací a nefalšovaného zvukového projevu. Samozřejmostí mají být nejmodernější technologie a časem jistě hybridní či plně elektrické verze. Ne, nechytejte se za hlavu! Vždyť už i BMW s modelem i3 ukázalo, že pojmy sportovní auto a hybrid jdou skvěle dohromady. A stalo se tak už před několika lety. Počítejme tedy s tím, že Lexus bude technicky ještě o kousek dál. Také se nemůžete dočkat?

Dejte nám vědět, jak se vám tahle novinky z dílny Lexus líbí a jestli máte kabriolety rádi nebo jestli vám jízda s větrem ve vlasech nic neříká. A měli jste nějaký kabriolet v garáži? Těšíme se na vaše postřehy.

Reklama

Související témata:
Načítám