Hlavní obsah

Lexus LS 2018: Vrchol japonského luxusu je zde!

Foto: Archiv Garáž.cz

Vlajková loď luxusní divize Toyoty, Lexusu, se právě představuje v nové generaci. Ta má nastolit nová pravidla ve třídě a zároveň ukazuje zcela nový přeplňovaný šestiválec. Interiér pak má posádku vrcholně konejšit!

Článek

Tohle je ona, nová, designově velmi výrazná generace Lexusu LS, vrcholného modelu značky. Vůz se právě představil na autosalonu v Detroitu a nahrazuje povedenou, byť již letitou předchozí generaci, která si při svém uvedení získala srdce mnoha zákazníků skvělým odhlučněním a komfortem.

Foto: Archiv Garáž.cz

Novinka sází nejen na nepřehlédnutelnost, ale také na zcela nový motor, přeplňovaný šestiválec o objemu 3.5 litru a výkonu 420 koní a točivém momentu 600 N.m. Díky této strojovně je nové LS schopno zrychlit z klidu na sto kilometrů v hodině za 4,5 sekundy. Novinkou pro Lexus je také převodovka, desetistupňový automat.

Uvnitř vypadá vůz opravdu luxusně a svým lehce barokním interiérem připomíná Mercedes třídy S. Všude lze vidět špičkové materiály a zajímavá jsou kupříkladu "tykadla" na přístrojovém štítu, kde tím levým volíte mezi jízdními režimy a vypínáte stabilizaci. Celkově má interiér navazovat na tradice japonské estetiky.

Foto: Archiv Garáž.cz

Nás ale hodně zajímá, co vlastně říkáte na vzhled tohoto vozu. Lexus říká, že "v porovnání s dosavadním LS je nový model přibližně o 15 mm nižší, přičemž kapota se snížila cca o 30 mm a víko zavazadelníku o 41 mm. Nový LS je prvním sedanem značky Lexus se šesticí bočních okének. Zároveň jako první sedan automobilky Lexus používá okénka zcela zapuštěná do roviny, hladce začleněná do bočního sloupku." Každopádně tohle auto nepřehlédnete. Celkově je nové LS až o 90 kg lehčí ve srovnání s předchůdcem.

Reklama

Načítám