Hlavní obsah

Lehce nevkusný, přesto zajímavý. Zlatý Ford F-550 bere dech

Foto: Lexani Motorcars

Znamením, že je někdo opravu bohatý, byly ještě před nedávnem dlouhé limuzíny s luxusními interiéry. Vypadá to ale, že boháči v posledních letech dávají přednost luxusně upraveným dodávkám nebo velkým, takřka nákladním autům. Jedno takové na základech obrovského Fordu nabízí i úpravce Lexani Motorcars.

Článek

Projekt amerického úpravce se jmenuje G-77 Sky Master a už svým názvem tak trochu napovídá, o co se v jeho případě jedná. Interiér opravdu velkého, skoro nákladního auta Ford F-550 totiž vypadá, jako kdyby patřil spíše nějakému soukromému tryskáči. Podle Lexani jde o jejich dosud nejambicióznější projekt, kdy museli super luxus a spoustu zlata nacpat do auta o délce bezmála 10 metrů. Úpravce tvrdí, že G-77 Sky Master je vlastně kombinací lehce opulentního luxusu, pohodlí a cestování na úrovni. No, s tím rozhodně nelze nesouhlasit.

Na celé této stavbě vlastně není vůbec důležitý exteriér auta, ačkoliv je také velmi působivý. Ford je celý černý, nepřehlédnutelný a svým způsobem působí až děsivě. Ovšem teprve uvnitř zjistíte, co vlastně znamená slovo dekadence. Fakt je, že taková úprava rozhodně není pro každého. Myslíme si, že obzvlášť dobře by se uchytila třeba v Karlových Varech. Nebo v Moskvě, což je vlastně tak trochu totéž.

Pro posádku je zde připraveno šest sedadel čalouněných tou nejjemnější teletinou. Ta sedadla mají tolik funkcí, že jen jejich nastavení vám zabere minimálně půlku cesty. Ke každému sedadlu samozřejmě patří stoleček s dostatkem místa na odložení třeba vybraného menu nebo jen lahodného drinku. Každé sedadlo je vyhřívané i odvětrávané a dá se sklopit tak, abyste se na něm vcelku pohodlně vyspali.

Kromě toho uvnitř auta najdete audiosystém od Bose, který pracuje s domácím kinem a 65palcovým televizorem Ultra HD. Nechybí zde ale počítače Mac Mini pro případné videokonference a několik Apple iPadů. Kromě toho je celý interiér, ale nakonec i exteriér auta neustále monitorován speciálním bezpečnostním systémem. Tím ovšem celá stavba nekončí, ale vlastně začíná. Uvnitř totiž nechybí soukromý salonek pro případná jednání nebo jakékoliv jiné aktivity, ale také malý kuchyňský kout a toaleta, přičemž vše je pokryto 24karátovým zlatem. Jak už jsme řekli, jestli tohle není dekadence, tak už nic.

Těšíme se na názory z diskuze, zda právě takto pojatý a vystylovaný interiér by byl pro vás tím pravým na prázdninové cesty... 

Reklama

Související témata:
Načítám