Hlavní obsah

Lamborghini Sian může být vaše – V měřítku 1:8

Foto: LEGO

Vize, že doma zaparkujeme Lamborghini Sian, nakonec není tak nereálná – a dokonce si ho můžeme sami postavit!

Plnit si sny je důležité. Mnoho z nás si před spaním představuje svou garáž, která je přeplněná veterány i moderními vozy. Pokud ale mezi vašimi hypersporty snů nechybí ani nejnovější počin italské automobilky Lamborghini, můžete si nyní udělat radost. A navíc si to auto dokonce můžete postavit sami!

Článek

Pokud už nyní přemýšlíte o dárku, který by mohl Ježíšek přinést vaší ratolesti a se kterým byste mohli „pomáhat“, není dost možná třeba hledat dále. Dánská společnost Lego představila svůj model hypersportu Lamborghini Sian v měřítku 1:8 a vypadá skvěle. Na délku měří 60 centimetrů, na šířku 25 centimetrů a 13 centimetrů má na výšku, a dokonce se může pochlubit několika pohyblivými součástkami.

Foto: LEGO

Součástí vývoje tohoto modelu byl také skutečný Sian

Jsou tu vymoženosti jako funkční přední a zadní odpružení, funkční osmistupňová sekvenční převodovka, řízení se dá ovládat z kokpitu, zadní spoiler je nastavitelný a nechybí ani vyklápěcí dveře. Tato stavebnice je tak propracovaná, že se skládá z celých 3 696 dílů, což je ve skutečnosti dokonce o 97 více, než tomu bylo u jejich modelu Bugatti Chiron.

„Tato úžasná replika našeho Lamborghini Sian od společnosti LEGO Group by mohla přinést skvělý zážitek jak fanouškům automobilů, tak stavebnic jako takových,“ nechal se slyšet současný lídr automobilky Lamborghini Stefano Domenicali.

Model Sianu je vyveden v jedovaté limetkově zelené společně se zlatými koly, což je ostatně kombinace, ve které si lze naspecifikovat i skutečný vůz. Navíc přesně takto byl Sian i představen. Cena modelu zatím nebyla oficiálně stanovena, máme ale důvodné podezření, že to bude dokonce více než za model zmíněného Bugatti Chiron, za který si dánská firma účtovala 349 dolarů, tedy okolo 8 500 korun.

Reálný Sian se prodával za 2 milionu eur včetně daně, tedy přibližně za 54 milionů korun. Díky modernizovanému atmosférickému dvanáctiválci kombinovanému s hybridním ústrojím vyvine výkon 807 koní, a bude tak jedním z pionýrů zcela nové generace hybridních hyperaut. Jeho zmenšená podobizna se začne v oficiálních prodejnách a na webových stránkách Lega prodávat 1. června, do zbytku světa se prý dostane 1. srpna.

„Lamborghini Sian je špičkovým modelem z oddělení LEGO Technic, díky kterému si lze postavit v podstatě cokoliv, po čem srdce nadšenců touží. Už se nemohu dočkat, až si tuto autentickou repliku supermoderního hypersportu postavím sám,“ uzavírá Niels Christiansen, výkonný ředitel společnosti LEGO Group.

Reklama

Načítám