Hlavní obsah

Lamborghini se připravuje na léto s Huracánem Evo RWD Spyder

Foto: Lamborghini

Venku se otepluje, slunce svítí daleko jasněji a příroda začíná ožívat – neklamné znamení, že se léto pomalu, ale jistě blíží. A i když se na to všechno můžeme zatím dívat jen z oken našich domácích vězení, o to radostnější bude, až karanténa povolí a my zase budeme moci vyrazit brázdit silnice. Lamborghini je na ten moment perfektně připraveno!

Článek

Léto si nemůžete užít lépe než s větrem ve vlasech na plný plyn a ideálně s ječícím šesti set koňovým atmosférickým V10 za zády. Na to Lamborghini samozřejmě už pár měsíců recept má – jmenuje se Huracán Evo Spyder. Jenže teď je tu nová verze s pohonem pouze zadních kol pro zkušené řidiče s touhou po smycích.

Přivítejte horkou novinku Huracán Evo RWD Spyder, jejíž jméno říká prakticky vše. Huracán Evo je verze po faceliftu, jenž přinesl mírně ostřejší styling, trochu vyšší výkon, upravený podvozek s pohonem všech kol upravený o vektorování točivého momentu a v kabině třeba také nový 8,4palcový dotykový infotainment s podporou Apple CarPlay a hlasovým ovládáním.

Foto: Lamborghini

Uhánět s větrem o závod za jekotu vytočeného V10, to je prostě sen!

Označení RWD znamená, že místo poháněných všech čtyř kol má náhon pouze na ta zadní, což potěší fanoušky odvážnějšího jízdního stylu, jenž zahrnuje jemné řízení stopy plynem i divoké drifty s mračny kouře ze spálených pneumatik. Také to znamená mírně snížený výkon, konkrétně 610 koní místo 640 koní Huracánu Evo – to aby té síly nebylo na zadní kola příliš.

Foto: Lamborghini

Kokpit otevřete všem živlům stisknutím tlačítka za pouhých 17 sekund

A konečně jako Spyder v jazyce Lamborghini označují verzi se skládací látkovou střechou. Její mechanismus a dodatečné výztuhy sice přidají nějakých 120 kilo na hmotnosti, ale když ji stáhnete (za pouhých 17 sekund do rychlosti až 50 km/h), můžete si užívat slunečních paprsků, svěžího vzduchu a hlasitějšího vytí V10 v otáčkách.

Rychlost v tu chvíli není to hlavní, jde přeci v první řadě o zážitek – to však neznamená, že by byl Huracán Evo RWD Spyder pomalý. Na stovku totiž vystřelí za 3,5 sekundy (o 0,2 s pomaleji než RWD kupé), na dvoustovku za 9,6 sekundy a rozjede se až na bláznivých 324 km/h. Atakovat maximální rychlost však raději zkoušejte jen s nataženou střechou, jinak své zacuchané vlasy už nikdy nerozpletete (případně své odfouknuté tupé už nikdy nenajdete). Daleko lepší je trochu povolit tempo a užívat si slunce, svěžího vzduchu, jekotu V10… a nově i nějakých těch smyků.

Reklama

Načítám