Hlavní obsah

Lamborghini Huracán s rekordním nájezdem přes 300 tisíc km

Foto: Royalty Exotic Cars

Supersporty jsou většinou nekorunovanými královnami garáží. Lidé si je kupují, aby si s nimi užili krásné víkendové výlety, ale přes týden je nechávají odpočívat v teple a bezpečí vyhřívaných garáží, aby se jim něco nestalo, a neztrácely tak hodnotu obyčejnými cestami do práce nebo po nákupech. Tohle Lamborghini Huracán však mělo daleko tvrdší život…

Článek

V Las Vegas se právě objevilo na prodej rudé Lamborghini Huracán z roku 2015. Na tom by nebylo nic divného, dokud se nepodíváte na nájezd – na tachometru září neuvěřitelných 302 215 kilometrů (187 788 mil)! To je 60 tisíc kilometrů každý rok, tedy přes 1 100 kilometrů každý týden. Pokud vám poskočilo srdce při představě nadšeného fanouška supersportů, který si splnil svůj sen o Lamborghini a ojel ho až na kost, musíme vás zklamat, vysvětlení rekordního nájezdu je totiž daleko přízemnější.

Tenhle Huracán totiž strávil svůj život jako dělník v půjčovně supersportovních aut Royalty Exotic Cars sídlící v Las Vegas v americké Nevadě. Za těch více než 300 tisíc ujetých kilometrů se za jeho volantem v rámci čtyřhodinových nebo celodenních zápůjček vystřídalo přes 1 900 různých řidičů. Pokud ale čekáte, že je z něj teď omlácený vrak s vybydleným interiérem a technikou na pokraji života, mýlíte se.

Lamborghini totiž potvrdilo svou překvapivou spolehlivost (danou hlavně německým inženýrským dohledem). Olej se měnil každých 8 tisíc kilometrů, a tak vše, pokud nepočítáme vylepšení podvozku a převodovky vyměněné před 12 tisíci kilometry, šlape jako hodinky. Dokonce se mu vyhnuly i karamboly, tedy kromě jednoho malého ťuknutí nárazníku. Vážně zázrak!

V současnosti jde o nejlevnější Huracán, který je na eBay na prodej. Firma Royalty Exotic Cars by za něj chtěla 130 tisíc dolarů (v přepočtu 3,2 milionu korun, tedy asi polovina původní ceny), ale zájemci zatím nabízejí částky kolem 100 tisíc dolarů (2,5 milionu korun), což je podstatně reálnější číslo. Tak co, neuděláte si radost?

Reklama

Načítám