Hlavní obsah

Lahev na pití za 160 tisíc? U McLarenu žádný problém

Foto: McLaren

Extrémní auto si žádá také extrémní, a hlavně exkluzivní příplatkovou výbavu. Jsou značky a modely, u kterých dáte za příplatky tolik, co jinde za výbavou našlapané SUV. Takovou značkou je i McLaren, který pro model Senna nabízí neskutečnou příplatkovou výbavu. A představíme vám člověka, který za ni utratil bezmála 6 milionů.

Článek

Seznamte se s mužem jménem Manny Khoshbin, což je 48letý obchodník, filantrop, developer a milovník super rychlých, jedinečných a zatraceně drahých aut. Pochází z Íránu, toho času ale žije v Americe. A daří se mu zatraceně dobře, což vám ukáže dnešní video. Chceme vám ho ukázat hned z mnoha důvodů a jsme si jisti, že ačkoliv je video hodně povídací, a navíc v angličtině, ta slova vlastně není potřeba vnímat. Dívejte se i na věci, které jsou na hlavním záběru. Uvidíte totiž mimo jiné Mannyho garáž. A upřímně si myslíme, že jen ta by vydala na dlouhý a samostatný článek plný citoslovcí.

Hlavní, co nám Manny chce ukázat, je McLaren Senna, ale za ním je vidět Bugatti, Pagani, další McLaren a krásná, bíle vymalovaná garáž s klimatizací, spoustou místa a kávovarem se zásobou kapslí. No, jestli takhle nějak nevypadá automobilové nebe, tak vážně nevíme, jak jinak by mělo vypadat. A něco nám říká, že to, co vidíme, rozhodně není vše! Měli bychom se ale vrátit k tomu báječnému McLarenu Senna. Ostatně, o něm celé to video je. Jde o jedno z nejdražších a nejexkluzivnějších aut současnosti, které si automobilka cení na v přepočtu asi 26 milionů korun. Vyrobeno bude pouze 500 kusů, a když přihlédneme k ceně, jsou vlastně příplatky v hodnotě 250 tisíc dolarů, tedy asi 5,8 milionů korun, celkem v pohodě.

Manny si totiž přikoupil velkou spoustu karbonových doplňků jak karoserie, tak interiéru, lakování, které je inspirováno závodním speciálem samotného Ayrtona Senny (stejně, jako celý vůz, který na tuto legendu odkazuje i samotným jménem), a spoustu dalších maličkostí. Ovšem jedna nad nimi hodně vyčnívá. Na první pohled jde o obyčejnou oranžovou lahev na pití. Ovšem, lahev je lakována stejným odstínem oranžové barvy, jakou má i karoserie auta a její cena je 7 000 dolarů, tedy asi 160 000 Kč. Navíc je možné ji zacvaknout mezi sedačky do karbonového držáku, zapnout chytrý systém a pak už jen použít hadičku vedoucí až do úst. Jde o stejný systém, jaký využívají závodní jezdci ve svých speciálech. A Senna je takový super speciál, i když určený na silnici.

I během cesty do práce nebo třeba na nákup, ačkoliv bychom rádi viděli toho, kdo se Sennou tohle vše absolvuje, stačí zmáčknout tlačítko a pití se vám dopraví samo až do úst. A chlazené! Ve videu nás hodně pobavila i reakce Mannyho na samotné auto. Podivoval se totiž, jak je možné, že tohle monstrum někdo schválil pro provoz na pozemních komunikacích. Ty tvary, to obrovské křídlo, zvuk nahánějící strach, a hlavně uprostřed uložený, dvojicí turbodmychadel přeplňovaný osmiválec o objemu 4 litry, jehož výkon je 800 koní a točivý moment 800 Nm. Je TO monstrum a už jen potkat ho na silnici musí být zážitkem, který doufáme, že jednou taky zažijeme.

Reklama

Načítám