Hlavní obsah

Kupte si legendu Gran Turisma: Sporťák Tommy Kaira ZZ!

Foto: Archiv Garáž.cz

Dost možná jste také propadli jedné z nejlepších konzolových automobilových her, simulátoru Gran Turismo. Pokud ano, tak si téměř jistě pamatujete na malinkatý lehoučký sporťák s netradičním jménem. Tommy Kaira ZZ!

Článek

Již v druhém díle herní série Gran Turismo z roku 1999 jste mohli obdivovat netypický sporťák japonské provenience, Tommy Kaira ZZ. A nyní si tohle auto dokonce můžete koupit i reálně! Jedná se o japonskou odpověď na Lotus Elise, což jde vidět na podobné filozofii - minimální hmotnost, naprostá jednoduchost a točivý čtyřválec umístěný před zadní nápravou.

Foto: Archiv Garáž.cz

Tommy Kaira byla původně tuningovou firmou která upravovala sportovní vozy. Představila svou variantu kupříkladu Mercedesu 190 E, Nissanu Skyline GT-R či třeba Subaru Impreza. Právě až vlastní model ZZ ale vedl značku ve větší známost. Zajímavostí je, že tohle auto se vyrábělo v britském Norfolku a poté bylo expedováno do Japonska. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Pod kapotou byl známý motor SR20DE od Nissanu, který pohání třeba model Almera GTI. V tomto případě však byl předělán na karburátory a má výkon okolo 200 koní, přičemž auto vážií jen 670 kg. Poháněna jsou zadní kola skrze pětistupňový manuál. Tento konkrétní kus je z roku 1998 a stojí 38500 eur, tedy v přepočtu asi milion korun.

Reklama

Načítám