Hlavní obsah

Kupé-SUV Škoda Kodiaq GT nafoceno bez maskování

Foto: Autohome.cn

Škoda Kodiaq GT

Fenomén SUV se splývavou zádí odstartoval již před několika lety u BMW. To uvedlo na trh model X6, a přestože spousta lidí ohrnovala nos, prodejní úspěchy byly nepopiratelné. Karoserie „kupé-SUV“ už ovšem není jen výsadou prémiových značek a modelů, ale postupně se rozšiřuje také do běžnějších automobilek. Třeba k naší mladoboleslavské škodovce.

Článek

Že Škoda chystá i druhou karosářskou verzi Kodiaqa, o tom se vědělo již delší dobu. Dokonce se tušilo, že se má jednat právě o kupé-SUV Kodiaq GT, ovšem fotky hotového vozu máme až nyní. Sice pochází z čínského automobilového serveru Autohome a mají naprosto bídné rozlišení, ale pro představu o tom, jak Kodiaq GT vlastně vypadá, bohatě postačují.

Abychom pravdu řekli, Kodiaqu jeho nově nabytá splývavá záď vlastně docela sluší. Sestup střechy v zadní části nepůsobí tak brutálně jako třeba u X6 a zaoblenější silueta vypadá pěkně. Vzezření napomáhá taky střešní spojler nebo snížené zadní okno, doplněné nízkými koncovými lampami.

Čínský server odhalil i pár dalších podrobností. Kodiaq půjde na tamní trh s motorem 2.0 TSI, dostupným s výkony 185 nebo 220 koní. Přestože zůstal rozvor náprav zachován, je auto při délce 4 634 mm o 63 mm kratší. Zároveň je vlivem nové střechy o 6 mm nižší, takže celková výška činí 1 649 mm.

Cena v Číně startuje na částce 220 000 juanů, tedy v přepočtu na 730 tisících korunách. Nás však přirozeně nejvíc zajímá, zda se Kodiaqu GT se splývavou zádí dočkáme i na našem trhu. Za nás by to bylo jedině plus.

Reklama

Související témata:
Načítám