Hlavní obsah

Kromě luxusních aut umí Bentley také drahý nábytek

Foto: Bentley

Luxusní nábytek od Bentley

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vypadá to, že kdo dnes nevyrábí něco do domácnosti, jako kdyby ani nebyl. Jinak si neumíme vysvětlit, že jen za několik posledních pár dní se objevila už druhá automobilová značka, která se rozhodla ukázat, jak má podle ní vypadat ideálně vybavená domácnost. V případě Bentley jde ale hlavně o sběratelské kousky.

Článek

Minulý týden jsme vám ukazovali, jak vypadá domácnost vybavená výhradně ve stylu Bugatti. Nutno říct, že výsledek byl opravdu hodně zajímavý, ale pro mnohé až příliš moderní. Svou verzi nábytku před pár dny ukázala i automobilka Bentley a její práce jistě zaujme všechny milovníky klasiky. Bentley totiž letos slaví výročí 100 let existence a v rámci těchto oslav nejen, že ukázalo limitovaný Continental GT, ale také luxusní stůl, židle a podnožky.

Automobilka svoji kolekci nábytku s názvem Home Furniture představila v Miláně v rámci výstavy Salone del Mobile, který skončil o uplynulé neděli. Zákazníci budou mít k dispozici pouze 100 kusů od každého druhu nábytku, ale nemohou čekat, že prostě nakráčí do showroomu a odvezou si ho. Každý kus totiž bude vyráběn ručně a výhradně na objednávku. Ostatně vzhledem k použitým materiálům se není co divit. Podle tiskové zprávy si Bentley dalo velmi záležet na kvalitě zpracování. Každý kus nábytku je vyráběn ručně a každý má logo Bentley Centenary, což odkazuje právě na oslavy 100 let existence značky. Tisková zpráva dále uvádí, že nábytek byl inspirován minulostí, současností a budoucností značky. Těžko říct, co přesně si pod tím představit, ale to, co si můžete prohlédnout na fotografiích, prostě vypadá dost dobře.

Foto: Bentley

Na výrobu nábytku bylo použito zlato

Bentley pro výrobu každého kusu použije tradiční techniky, ale zároveň také dnes moderní materiály. Kovové rámy nábytku jsou vyrobeny z pozlaceného železa, zatímco dřevěné prvky, vyrobené z dubového dřeva, jsou zlaceny tekutým zlatem, a to pomocí kartáčování. Každý kus má připomínat posledních 100 let, ale zároveň se dotýkat současnosti. Ačkoliv to není poprvé, kdy Bentley vstoupilo do výsostného teritoria s výrobou prestižního nábytku, rozhodně s tím nehodlá udělat díru do světa. Kousky, které značka v Itálii představila, jsou sběratelskými artikly. Ani cenu Bentley nezveřejnilo. Bude prý prozrazena jen vážnému zájemci. Budete jím právě vy?

Reklama

Související témata:
Načítám