Hlavní obsah

Kouzlo levého pruhu

Foto: Pixabay.com

Dálnice

Jejich revírem je levý jízdní pruh dálnice, jejich tempo je vražedně pomalé, jejich protivníci jsou normální řidiči. Vytrvalost, s jakou blokují provoz, je úctyhodná, ale nepochopená.

Článek

Bylo by velice zbrklé a jednoduché označit „blokovače“ levého jízdního pruhu na dálnici za hlupáky. Vždyť přece každý řidič/ka má právo na své tempo. Někdo jezdí rád rychleji, jiný zase pomaleji. O fenoménu „pobývání v levém pruhu“ přemýšlím již delší dobu a čím dál tím více se přikláním k myšlence, že je v tom něco astrálního. Jinými slovy, důvod, proč někteří tak rádi jedou v levém jízdním pruhu rychlostí 100, někdy dokonce až 120 km/h, a to i přesto, že mají na zadním nárazníku pověšené dvě houkající sanitky, nemá nic společného s tím, kdo je jaký řidič. Důvod bych hledal někde mezi duševní karmou a energetickou čakrou, skrze kterou jsme napojeni na vesmír. Jízda v levém jízdním pruhu dostává tělo i duši některých řidičů či řidiček do takové transcendentální harmonie s oběžnou dráhou Neptunu, že jejich pravá končetina začne nekontrolovaně uvolňovat plynový pedál. Rychlost klesá hluboko pod maximální předepsaný limit, čas přestává hrát roli, oči začínají sledovat krásy okolní přírody a myšlenky volně plynou. Během takového relaxování přijde nezřídka kdy chuť na telefonát přátelům, mamince, či snad kartářce. Pokud kartářce, tak tím se kruh mezigalaktického proudění energií uzavírá a odhmotnění dané osoby za volantem dosahuje maxima možného. Pokud je nebohá duše vytržena klaksonem či dálkovými světly z putování vesmírem, jen velmi nerada nutí své fyzické tělo opouštět levý jízdní pruh. Po odjetí silničního piráta se pak řidič/-ka vrací zpět do levého pruhu.

Proč je takovým magnetem levý jízdní pruh dálnice a nikoli ten pravý? Vznesl jsem dotaz na ŘSD, zda do podkladu pro levý jízdní pruh přimíchávají prach z andělských křídel a oproti tomu podklad pro pravý jízdní pruh obsahuje popel z čarodějnic. Jakmile obdržím odpověď, zveřejním ji.

Do té doby vám všem přeji mnoho šťastných kilometrů plných tolerance a pochopení vůči těm, kteří s chutí pobývají v levém jízdním pruhu, přestože k tomu nemají jediný pádný důvod. Mnohonásobně větší pochopení mějte však k těm samozvaným učitelům dopravních předpisů, kteří v levém jízdním pruhu dávají přednášky o limitu 130 km/h. Tato nebohá stvoření odmítají pochopit, že k tomu nemají pravomoc, neboť jediný, kdo může školit ostatní řidiče a kárat je radarovou pistolí, je Policie České republiky.

Reklama

Načítám