Hlavní obsah

Konečně! Aston Martin spouští výrobu dokonalého DB5

Foto: Aston Martin

Reinkarnovaný Aston Martin DB5 Jamese Bonda

Kdo by někdy nechtěl být jako James Bond? Krásné ženy, luxusní obleky a hodinky, k tomu všemu naprosto dokonalá auta plná vychytávek určených výhradně pro tajné agenty. S těmi ženami a obleky vám asi nepomůžeme, ale ukážeme vám, kde sehnat auto, jakým James Bond jezdil, a to včetně té tajné výbavy.

Článek

Někdo tvrdí, že James Bond je vlastně pohádka pro dospělé. Tajný agent s povolením zabíjet občas porušuje přírodní i fyzikální zákony, ale přesto ho nejde neobdivovat. A hlavně všechna ta jeho krásná auta! Jak už jsme řekli, krásnou, ale zároveň tajemnou Bond girl vám obstarat nemůžeme, ale poradíme, kde a za kolik sehnat fantastický Aston Martin DB5. A navíc v prakticky novém stavu! Jak je to možné? Už před nějakou dobou jsme vám říkali, že se Aston Martin rozhodl k životu znovu probudit několik svých klasických modelů. Jedním z nich je právě toto DB5.

Aston Martin na stavbě 25kusové série obnoveného DB5 spolupracuje s firmou EON Production a obě firmy se dohodly, že nejlepší bude DB5 oživit v takovém provedení, v jakém jej používal právě James Bond. A aby i sama stavba všech těch krásných aut byla co nejoriginálnější, bude výroba probíhat v továrně Newport Pagnell, kde se mezi roky 1963 až 1965 DB5 původně vyráběly.

Výroba zatím nebyla oficiálně spuštěna, v tuto chvíli je dokončován první prototyp, který bude následně prezentován potencionálním zákazníkům. Něco nám ale říká, že zákazníky nebude potřeba nijak moc přemlouvat. Tohle prostě chce mít doma každý. Ovšem problém je, že ne každý stihne svou objednávku potvrdit včas, tedy dříve, než bude vyprodáno. A ne každý si bude moci dovolit položit na stůl v přepočtu 8,2 milionu korun, což je cena tohoto krásného auta. Bez daně samozřejmě. Když nad tím tak ale přemýšlíme, nějakých osm milionů za úplně nové auto Jamese Bonda není zas tak moc…

Za tu částku dostanete nejen krásný vůz, ale hlavně velkou spoustu „udělátek“, které jsou vyráběny a do vozu dodávány přesně tak, jak byly dodány Jamesu Bondovi ve filmu Goldfinger. Automobilka už dokonce prozradila, o co konkrétně půjde. Auto bude disponovat skrytým dávkovačem oleje, který je možno rozlít na cestu a vyřadit tak nepřítele z případné honičky, ve výbavě budou dále otočné registrační značky, kulomety (naštěstí ne pravé), beranidla i spousta zbraní ukrytých v interiéru. Ty ovšem také nebudou pravé. Chybět nebude obrazovka s radarovou mapou nebo ovládací panel na všechny tyto hračky. Všech 25 plánovaných kusů bude lakováno stříbrnou barvou Silver Birch, která je taktéž totožná s tou, jakou měl na voze agent 007 s povolením zabíjet.

Reklama

Načítám