Hlavní obsah

Kompilace těch nejšílenějších nehod na Nürburgringu 2018

Foto: YouTube

Škoda Octavia havarovala na Nürburgringu

Když se řekne nejnebezpečnější závodní trať Evropy, co se vám vybaví? Nám jednoznačně Nürburgring, kterému se Zelené peklo nepřezdívá jen tak pro nic za nic. I my jsme si ho letos vyzkoušeli a znovu jsme se utvrdili v tom, že zajet tady byť i pouhé jedno kolo není žádná legrace. Spousty podobných nadšenců totiž do cíle vůbec nedojede.

Článek

Na Nürburgring jsme se letos vydali se Subaru Levorg STI Edition a vlastně jsme rádi, že jsme v ruce neměli něco výkonnějšího. Trať je nebezpečná sama o sobě, ale jakmile teploty klesnou k nule a trošku naprší, jde opravdu o život. Stačí totiž i malá chyba a domů se vrátíte s kupou šrotu místo svého auta. Zatímco my i auto jsme naštěstí domů dojeli vcelku, jiní to štěstí neměli.

Jako každý rok, i letos se na YouTube objevila kompilace těch nejšílenějších, největších nebo jen nejsměšnějších nehod, které se během roku 2018 v Zeleném pekle udály. Hned jako první se vám ukáže řidič černé Škody Octavia, který byl v jedné ze zatáček až příliš namotivovaný a až příliš rychlý, což se mu vymstilo. Nejprve ve vysoké rychlosti vymetl kačírek a následně auto opřel celou pravou stranou o svodidla. Kromě toho, že pak platil opravu auta, dočkal se zcela jistě i faktury za opravu těch svodidel. Tak to totiž na Nürburgringu při turistických jízdách chodí. Platíte jak opravu svodidel nebo samotné trati, ale dokonce i čas, po který je kvůli vám okruh uzavřen. Jak vidíte, bourat se tu opravdu nevyplatí.

Kdo se ovšem během takřka již uplynulého roku na okruhu hodně trápil, byli majitelé ostrých BMW. Těžko říct, čím to je. Někteří řidiči možná jen zapomněli, že mají v ruce auto s pohonem zadních kol, jiní prostě jen pod návalem emocí zapomněli, že fyzikální zákony platí vždy a všude. Nicméně na paty jim šlape velká spousta amatérů v autech, která by možná ani neprošla technickou, a dokonce i několik motocyklů. Osobně považuji motorkáře na Nürburgringu za nejodvážnější druh řidiče. Při nehodách, které ve videu uvidíte, se s největší pravděpodobností nikomu nestalo nic vážného, ale pokud se na toto až magické místo vydáte, pamatujte na to, že vytrestá každého, kdo k němu nebude přistupovat s odvahou, ale zároveň s notnou dávkou respektu. Pak vám v plné kráse ukáže, co znamenají motoristické emoce na maximum. Za to ručím!

Reklama

Načítám