Hlavní obsah

Kombík pro horních deset tisíc chalupářů

Foto: Magni & Carnevale Motors

Kombíky u Rolls-Royce nejsou a nebyly v oficiálním výrobním programu. To ale neznamená, že neexistují. Krásným důkazem je tento ojedinělý Silver Seraph Estate, který se prodává v Itálii.

Článek

Ano, opravdu existuje kombík Rolls-Royce Silver Seraph Estate, ale je jediný na světě. Našli jsme jej na prodej na internetu, protože co taky jiného chcete v dnešní lockdownové době dělat, než se bezcílně potulovat virtuálním prostředním.

Kombík samozřejmě nevznikl přímo v automobilce, ale následnou přestavbou původního sedanu Silver Seraph z roku 1998. Ten sice není tak známý jako jeho dvojče Bentley Arnage, ale značka se soškou Spirit of Ecstasy byla v rámci nabídky luxusu ještě o fous prestižnější. Přestavba auta zabrala sedm měsíců pečlivé puntičkářské práce u firmy British Cars ve Veroně. Auto bylo dokončeno v roce 2011, ale pořád vypadá jako nové a jeho vidlicový dvanáctiválec prý pořád skvěle „šlape“.

Foto: Magni & Carnevale Motors

Takový luxus sice v jiném kombi nenajdete, ale zkuste si zvětšit prostor sklopením zadních opěradel

Zavazadlový prostor je opravdu velký, k autu navíc dostanete i dva zakázkové deštníky, vyndavací piknikový stůl a sadu zavazadel šitých na míru z kůže odpovídající použitému čalounění. V jedné najdete potřebné nářadí, kdyby náhodou (to víte, je to britské auto), a ve druhé tři láhve vína. S pitím je to ale ještě lepší, ve výbavě auta najdete i stříbrné číše, které po pití opláchnete z vestavěného kohoutku. Interiér je tak nóbl, jak to jen jde. Nebo byste snad potřebovali ještě víc opulentního luxusu?

Auto se nyní nabízí, takže pokud chcete mít skutečně ojedinělé a luxusní kombi, je tohle ta pravá volba. Prodává jej italský dealer Magni & Carnevale Motors za 162 500 euro, tedy čtyři a čtvrt milionu korun. Není to sice málo za starý Rolls, ale na unikátní luxusní kombi to vlastně cenově jde.

Reklama

Související témata:
Silver
Načítám