Hlavní obsah

Kolik online srovnáním ušetříte na povinném ručení právě vy?

Foto: Pond5

Díky dobré pojistce si ušetříte mnoho zbytečných problémů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Díky online porovnávačům, jako je třeba ten na levny.cz, můžete na povinném ručení ušetřit i tisíce korun. Nejedná se o žádný mýtus. Ideální je ověřit si ceny minimálně jednou ročně. Porovnání je zdarma a nezabere vám více než 2 minuty vašeho času.

Článek

Povinné ručení je typem pojištění, které, jak již samotný název napovídá, je povinné. Ceny za tento typ pojistky se však liší. Pokud jste zvyklí chodit na pobočky a sjednávat si vše s pojišťovacím agentem, zbystřete. Cesta na pobočku vám zabere v ideálním průběhu několik desítek minut, v tom horším případě pak i několik hodin, neboť budete muset navštívit několik poboček různých pojišťoven, abyste si mohli udělat komplexnější představu o cenách. Nakonec získáte sice několik nabídek, ale postupně v nich budete muset listovat a srovnávat vše ručně. Toto vše u online porovnání povinného ručení odpadá.

Online srovnávače nikdy nenabízejí produkt jedné společnosti, ale jsou vám naopak schopny přímo na míru vašim potřebám dodat pojistku. Ta bude odpovídat přesně vašemu vozidlu a zcela nepochybně i ušetříte. Srovnání vám opravdu nezabere více než 2 až 3 minuty vašeho času, přesně ve chvíli, kdy to bude vyhovovat vám. Srovnejte si ceny pojištění třeba i o půlnoci, během chvilky budete mít nabídku několika pojišťoven a na vás pak bude, zda si nějakou z nich vyberete.

Většina pojišťoven nabízí ve svých pojistkách naprosto zbytečné připojištění, které navíc může pokrýt i havarijní pojištění, které již povinné není. Pojišťovací agent na pobočce se vám bude snažit nabídnout vše, z čeho je placen či z čeho má provizi. Naopak u online srovnání vám nikdo nic nepodsouvá, a vy si tak vyberete přesně to, co vám nejvíce vyhovuje.

Foto: Pond5

I menší havárie může být se špatnou pojistkou nepříjemná

Srovnáním nabídek uděláte první krok k úspoře

Chcete-li na povinném ručení opravdu ušetřit, najděte si srovnávač, který nabízí bohatou databázi pojišťoven, abyste si opravdu mohli vybrat. Takovým příkladem kvalitního online srovnávače je levny.cz, kde najdete v sekci povinného ručení nabídku většiny českých pojišťoven, které povinné či případně i havarijní pojištění nabízejí. Navíc mnoho pojišťoven skrze tyto online porovnávače nabízí i neveřejné nabídky na pojistky, ke kterým se na pobočce určitě nedostanete. Nerušeně si vyberete takovou pojistku, která vám bude maximálně vyhovovat.

Každý rok nová pojistka – žádný problém

Pokud máte pojištění z loňského roku a myslíte si, že je nejvýhodnější, ověřte si cenu povinného ručení a uvidíte, že se ceny vyvíjí a co bylo výhodné loni, je dnes již zbytečně drahé. Srovnání pojistek je nezávazné, a tudíž je pouze na vás, jak často si ceny budete ověřovat.

Načítám