Hlavní obsah

Koenigsegg Jesko v plné parádě, ale ještě ne na plný plyn

Foto: Koenigsegg

Koenigsegg Jesko na návštěvě ve švýcarských Alpách

Koenigsegg otevírá ve Švýcarsku svůj nový showroom, což byla skvělá příležitost nafotit nový hypersport Jesko v zajímavějším prostředí, než je fotografické studio. A výsledek je skutečně spektakulární, Jesko při západu slunce ve švýcarských Alpách nad Lucernem je ohromující. Teď už zbývá zodpovědět poslední otázku – jak rychle v reálu pojede?

Článek

Cílem novinky Koenigseggu, hypersportu Jesko, je totiž pokoření 480 km/h, což odpovídá rychlostní metě 300 mil za hodinu. Proto disponuje výkonem nepředstavitelných 1 600 koní a aerodynamikou, která je nejen vysoce účinná, ale také úžasná na pohled. Proto Jesko vypadá na fotkách (a určitě i v reálu, ačkoliv si nejsme jisti, že ho vůbec kdy naživo potkáme) naprosto fantasticky. Posuďte sami!

Teď nejspíš litujete, že jste neposlali zálohu na tuhle silniční střelu s cenovkou 70 milionů korun dřív – Koenigsegg Jesko je totiž beznadějně vyprodaný. Vlastně 80 aut ze 125kusové série mělo svého majitele ještě předtím, než ho v Ženevě vůbec poprvé ukázali veřejnosti. Zbylá auta byla rozebraná do 5 dnů po jeho šokujícím odhalení. Není divu, vždyť je nádherný a má obrovský rychlostní potenciál.

Jenže jak rychlý bude ve skutečnosti, to je ta nejožehavější otázka. Základem je porazit předchozí Ageru RS, ale ta nebyla zrovna pomalá, drží hned několik rychlostních rekordů. Jmenujme například disciplínu 0-400-0 km/h, kterou zvládla za 33,29 sekundy, letmý kilometr s hodnotou 445,63 km/h nebo nejvyšší maximální rychlost na veřejné silnici změřenou na 457,94 km/h! Bláznivá čísla, co říkáte? Laťka pro Jesko je tedy dost vysoko…

Reklama

Načítám