Hlavní obsah

Kodiaq RS - tentokrát jako skica! Tak jak se vám líbí?

Foto: Škoda-Auto

Na první pohled byste Kodiaq RS měli poznat podle černé masky chladiče

Škodovka poslala do světa oficiální skici Kodiaqu RS. Po sérii fotek různých detailů tady máme první obrázky, kde si uděláte úplně jasno. Jen ta kola, byť budou v sérii dvacetipalcová, tedy vysloveně obří, jsou na kresbě opravdu přehnaná. Teď už si můžete udělat jasno úplně každý.

Článek

Všechno důležité o Kodiaqu RS už bylo napsáno a po těchto dvou obrázcích zbývají už jen oficiální fotky, cenovka a datum, kdy se začne prodávat. Připomínáme, že pod kapotou budou dva motory - naftový 2.0 BiTDI o výkonu 240 koní a ještě benzín 2.0 TSI o výkonu 245 koní, tedy stejný motor, jaký se objevuje v současné nejrychlejší Octavii RS 245.

Foto: Škoda-Auto

Zezadu bude poznávacím znamením odrazka přes celou šířku auta

Podvozek auta bude snížený a soudě podle ostatních koncernových aut bude ideálně fungovat v kombinaci s adaptivními tlumiči. Jsme hodně zvědaví na brzdy a na řízení, ale to si musíme nechat až na první testovací jízdy. Zatím jedinou jízdní zkušeností, o kterou se s vými můžeme podělit, je poněkud kontroverzní rekord sedmimístných SUV na Nordschleife, při kterém Kodiaq RS řídila závodnice Sabine Schmitz, o které se s jejími více než 30 000 najetými koly mluví jako o královně Nürburgringu. Za volantem Kodiaqu si užila spoustu srandy (nebo to ve videu alespoň hraje) a zajela výsledný čas 9:29,84.

Reklama

Související témata:
Načítám