Hlavní obsah

Kia v Indii představila nové SUV Seltos zaměřené na mladé

Foto: Kia

Po sérii rafinovaných upoutávek Kia oficiálně a v celé své kráse odhalila nový model Seltos. Jde kompaktní SUV zaměřené na mladší řidiče, které má zaujmout moderními technologiemi, ale i výrazným designem. Primárně s ním Kia cílí na obrovský trh v Indii, ale protože jde o globální model, podívá se i do dalších koutů světa.

Článek

Designový jazky automobilky Kia se posunul zase o krok dál. Nové SUV Seltos se chlubí ostřeji řezanými tvary, nepřehlédnutelná je hlavně přední část auta, které vévodí opravdu výrazná maska chladiče protažená až do full-LED světlometů. Na D-sloupku je módní chromovaný zářez a zadní LED světla mají stylový 3D efekt grafiky, postavit ho můžete na kola o rozměru až 18 palců. Design je opravdu silnou stránkou Seltosu.

Kabina je řešena hodně prostorně, s důrazem na praktičnost, ale zároveň pohodlí. První, čeho si všimnete, je 10,25palcový dotykový displej infotainmentu, který je umístěný na vrcholu palubní desky (a na spodní hraně doplněný praktickými ovládacími kolečky a tlačítky). Analogové palubní přístroje s digitálním displejem palubního počítače doplňuje 8palcový head-up displej, samozřejmostí je i konektivita s chytrými telefony, audio systém Bose s osmi reproduktory a celá řada bezpečnostních prvků a asistentů.

Foto: Kia

Kabina bude další designovou chuťovkou, navíc s perfektní ergonomií, jak jsme u vozů Kia zvyklí

Han-Woo Park, prezident a generální ředitel společnosti Kia Motors Corporation, o novém modelu řekl: „Seltos je pro značku Kia významným vozem, neboť bude hrát klíčovou roli v rozšiřování našeho celosvětového působení, zejména na tak prioritním trhu, jakým je Indie. Využili jsme naše silné stránky v oblasti designu, kvality a technologií, abychom naplnili potřeby zákazníků na indickém trhu. Seltos míří na duchem mladé a technicky zaměřené zákazníky, neboť doslova přetéká našimi nejmodernější technologiemi a prvky bezpečnostní výbavy. Tato světová premiéra je pro značku Kia významným milníkem, protože dokládá náš zájem o indický trh – a toto je jen začátek. Kia má v této úžasné zemi velké plány.“

Kia svou novinku nabídne s trojicí motorizací, přičemž jejich nabídka se bude měnit podle konkrétního trhu. Mezi benziny bude na výběr atmosférický dvoulitr o výkonu 149 koní nebo přeplňovaný motor 1,6 litru o výkonu 175 koní, v nabídce nebude chybět ani turbodiesel objemu 1,6 litru o výkonu 136 koní. Kromě šestistupňového manuálu Kia zákazníkům nabídne také sedmistupňový dvouspojkový automat. Seltos se bude vyrábět pro osm různých regionů ve dvou výrobních závodech Kia – v okrsku Anantapur v indickém Ándhrapradéši, resp. v korejském Kwangdžu. Celosvětové zahájení prodeje tohoto modelu je naplánováno na druhou polovinu roku 2019.

Přestože Kia popisuje model Seltos jako globální, není vůbec jisté, že se podívá i do Evropy. Tady už totiž nabízí SUV Stonic, Sportage a Sorento, které doplňuje stylový Soul, hybridní Niro a brzy dorazí i sportovněji laděný XCeed. Přijde nám, že pro další mainstreamový model už tu není moc místa, ale třeba ho Kia ještě někam vmáčkne...

Reklama

Související témata:
Načítám