Hlavní obsah

Kia chystá moderní elektrické SUV pro mladé

Foto: Kia

Kia Imagine Concept

Kia to s elektromobilitou myslí smrtelně vážně, což dokazuje současnou produkcí i několika zajímavými koncepty. Na základě jednoho z nich má v plánu postavit velmi dobře vyhlížející SUV kupé, které bude na elektřinu a určené hlavně pro mileniály.

Článek

Hledáte-li automobilku, která se elektrifikaci věnuje už řadu let a dnes tak nabízí řadu modelů jak hybridních, tak i elektrických, pak je to Kia. A celou tuto paletu nejspíš za nějaký čas rozšíří nové SUV kupé s pohonem čistě na elektřinu, které bude našlapané moderními technologiemi, a hlavně designem a zaměřené na generaci Y, tedy mileniály. Že nevíte, kdo to vlastně je? Mileniál je dle chytrých pouček ten, který se narodil po roce 1982 a maturoval v roce 2000 a později. Jde tedy o současnou generaci lidí kolem 35 let, kteří jsou ekonomicky soběstační, drží krok s dobou, nebojí se utrácet vydělané peníze a milují moderní technologie.

Patříte do této skupiny? Pak je chystané SUV určeno právě pro vás. Inspirováno je konceptem s názvem Imagine, který Kia ukázala na autosalonu v Ženevě. Ostatně, zástupci značky řekli, že Imagine nebyl jen narychlo uvařený koncept pro potřeby autosalonu, ale ukázka toho, kam se Kia hodlá v brzké budoucnosti posunout.

Novinka, pokud si tedy udrží tvary představené na prvních vizualizacích, nabídne velmi vydařený design výše posazené karoserie se svažující se střechou a sportovně elegantními liniemi. Kia novinku označuje jako globální model, což ovšem neznamená, že se ho dočkáme na všech trzích. Obzvlášť u toho evropského zatím visí velký otazník, protože zde má Kia v plánu uvést i nové malé městské SUV na základech modelu Ceed. Ovšem zatím není nic potvrzeno ani vyvráceno, takže si na verdikt musíme ještě počkat.

Nové SUV kupé, které zatím nemá žádné oficiální jméno nebo alespoň označení, nabídne plně elektrický pohon, dojezd alespoň 450 kilometrů, moderní technologie, ale třeba také LED světlomety nebo moderní zpracování interiéru. Vše je zatím jen na papíře, ale to neznamená, že na novince Kia už pilně nepracuje. Ostatně, reálnou podobu tohoto SUV má v plánu uvést zhruba za tři roky, přičemž je možné, že mu nadělí nějakou formu autonomního řízení, ke kterému jsou mladí otevřenější. Na veškeré podrobnosti či technické specifikace si ale musíme ještě chvíli počkat.

Reklama

Načítám