Hlavní obsah

Ken Block představuje nové partnerství s Audi a elektřinou

Foto: Audi

Ken Block oznamuje novou spolupráci, jejímž hlavním tématem bude elektromobilita a její popularizace na běžných silnicích i závodních tratích. Světoznámý závodník a hvězda driftovacích videí Gymkhana bude závodit s německou značkou Audi a možná se zúčastní i blížící se Rally Dakar 2022.

Článek

Všem milovníkům motorsportu známý Ken Block letos v lednu oznámil ukončení 11letého partnerství s Fordem a od toho okamžiku světem kolují spekulace, s jakou automobilkou podepíše novou spolupráci a jakými novými auty nahradí unikátní závodní speciály vyvinuté s pomocí divize Ford Performance. V posledních měsících se v životě Kena Blocka objevila Škodovka i Subaru, ale nové partnerství jezdec oznamuje až teď.

Ken Block podepsal spolupráci s německou značkou Audi, protože podle jeho vyjádření v něm vzbudila vášeň pro motoristický sport a novou životní kapitolu zahajuje s velkým nadšením. Obáváme se, že se však nedočkáme nové Gymkhany s oheň plivajícím monstrózním Quattrem rally skupiny B, protože nové partnerství slibuje exkluzivní a inovativní projekty v oblasti elektrické mobility.

Foto: Audi

Láká vás nová Gymkhana s legendárním Quattrem? Zatím nejásejte, protože nové partnerství je hlavně o elektromobilitě

„Vidím elektromobily jako pokrok pro nás jako pro společnost s cílem vytvořit něco, co může nejen snížit emise, ale také udělat z planety lepší místo,“ říká Block. „Ale nejen to, je to také o výkonu. Miluji cokoli, co mě nutí jet rychleji, a elektromobily to dokážou. A pokud jde o zvuk, mám děti, které to nezajímá. Myslí si, že zvuk elektromobilů je stejně cool jako zvuk spalovacích motorů.“

I když se Ken Block svezl v několika závodních Audi jako Sport Quattro S1, V8 Quattro DTM nebo E-Tron Vision Gran Turismo, podle vyjádření je možné, že Audi pracuje na speciálním výkonném elektromobilu jako závodním speciálu pro svou novou tvář. Jednou z dalších možností je také účast Kena Blocka na Rally Dakar 2022 za volantem nového off-road speciálu Audi RS Q e-tron.

Block má zkušenosti s náročným Dakarem již z minulosti, když se v roce 2020 zúčastnil poslední etapy závodu s elektrickým prototypem Spark Oddysey 21, spadajícím do kategorie terénních speciálů Extreme E. Fanouškům amerického závodníka a driftera však nyní nezbývá nic jiného než čekat, co nová spolupráce s Audi přinese.

Reklama

Související témata:
Načítám