Hlavní obsah

Keanu Reeves vám chce prodat motorku. Levné to nebude

Foto: Archiv Garáž.cz

Hollywoodská hvězda je už dlouho petrolheadem vyznávajícím kouzlo jedné stopy. Všem kaskadérům z druhého a třetího Matrixu koupil jako dárek harlejky. Teď ale naopak prodává stroj vlastní produkce.

Článek

Zrovna nedávno mi Jakub Rejlek povídá, že musíme taky psát o obyčejných autech pro obyčejné lidi. Prostě o vozech, které jsou dostupné, protože právě těmi si plní garáž většina čtenářů, namísto snění o nedostupných supersportech s příliš velkým počtem nul v cenovkách. Jenže pak přijede Keanu Reeves se svou motorkou a vy řešíte dilema, jestli psát o jeho splněném snu nebo dalším downsizingu s kosočtvercem ve znaku. A tak si zas jednou uděláme pauzu od běžných vozů a podíváme se na to, co Neo z Matrixu v Kalifornii vlastně vymyslel.

Předem nutno říct, že Keanu Reeves není jen celebrita, která se rozhodla něco vyrobit, tak jako když zpěvák Will.i.am tuzérsky překapotoval DeLorean a chtěl ho prodávat svým kamarádům bez vkusu. Keanu si vzal na pomoc kamaráda a šéfmechanika jedné z motocyklových dílen a společně začali kreslit a navrhovat motorku, která měla být radikálně přestavěným Harleyem. Po několika měsících se nakonec rozhodli, že motorku postaví od nuly sami. Po několika letech je konečně hotovo a z dílen Arch Motorcycles po zdlouhavé prototypové fázi vyjíždí model KRGT-1.

Mohutný stroj pohání dvoulitr o výkonu 120 koní, spárovaný se šestistupňovou převodovkou. Motorky jsou vyráběné ručně a Arch slibuje roční produkci třiceti kusů, přičemž zákazník si svou motorku může upravit podle svých představ - k dispozici jsou různé prolisy nádrže, několik designů zrcátek, řidítek, budíků nebo i stupaček a dalších prvků. Celohliníková konstrukce je doplněna mnoha karbonovými prvky a celé to do světa křičí, že máte motorku postavenou na míru. To samozřejmě není levná záležitost, takže si Keanu účtuje 93 tisíc dolarů. Můžeme vás ale ujistit, že podepsaná fotka je zahrnuta v ceně.

Reklama

Načítám