Hlavní obsah

Kdybychom žili ve světě superdodávek

Foto: Archiv Garáž.cz

Teď se trošku zasníme. Podíváme se na to, jak by vypadal automobilový svět, kdyby byly na trhu pouze dodávky a měly by uspokojit i řidičské nadšence. Nadšený počítačový automág z Maďarska připravil výběr deseti dodávek, které dostaly známé zkratky GTI, OPC nebo RS. Některé se mu opravdu povedly.

Článek

Samozřejmě jde pouze o představy a vizi jednoho počítačového mága, ale x-tomi z Maďarska nás prostě baví. Vzal všechny renomované sportovní oddělené automobilek a do jejich stylingu oblékl užitkové auta větších či menších rozměrů. Takže se můžeme kochat tím, jak by mohl vypadat třeba Ford Transit RS nebo kompaktní dodávka od Nissanu s kabátem od Nisma. X-Tomi opravdu dodržel základní charakteristiky jednotlivých značek, protože Multivan GTI a R, spolu s menším Caddym jsou hodně decentní, tak jak je u Volkswagenu zvykem. K tomu se tu objevuje také trojice dodávek od Toyoty, Peugeotu a Citroenu, která je postavená na stejném základě. Tady se nám hodně líbí Peugeot Travaller GTI. 

Na druhou stranu, taková sportovní dodávka není nereálným snem a šlo by je vyrobit velmi snadno. Ukazuje to i video testovací dráhy automobilky Ford, kde se prohání driftující Transit s výkonnějším motorem. Jak nám řekl Ondra Chamilla, jde o americkou verzi Transita, která má pod kapotou přeplňovaný šestiválec s výkonem přes 300 koní. Je to auto jednoho z testovacích jezdců, který si ho upravil a jezdí s ním dokonce i na Nürburgringu a vůbec se tam s ním nefláká. 

Zdroj: X-Tomi Design

Reklama

Načítám