Hlavní obsah

Kávovar za 280 tisíc vypadá jako šestiválec od Porsche

Foto: Super Veloce

Našli jsme ideální kávovar pro petrolheady! Má jen malý háček, stojí totiž 280 tisíc korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vzduchem chlazené ploché šestiválcové motory od Porsche patří do automobilové síně slávy, proto není s podivem, že se na jejich motivy dělá i kávovar. Omezenou sérii 993 kusů rozjela jedna jihoafrická firma a za výrobník ranního životabudiče si účtuje 280 tisíc. Představujeme domácí spotřebič pro každého petrolheada – Espresso Veloce RS Black Edition.

Článek

Jihoafrická společnost Super Veloce (superrychlý) se věnuje výrobě kávovarů s automobilovými motivy už od roku 2013, kdy byla založena člověkem jménem Paolo Mastrogiuseppe. Ten dříve pracoval se svým otcem a bratrem ve strojírenské firmě, která vyráběla nástroje pro automobilový a těžařský průmysl v Jižní Africe.

Foto: Super Veloce

Za 280 tisíc už jde o velmi stylový kávovar, avšak do vytíženého podniku nevhodný

Výrobník kávy je inspirován vzduchem chlazeným plochým šestiválcem modelu Porsche 911 generace 993 a je společností označován jako „agresivnější“ verze klasického Flat Six kávovaru. Ostatně kdo by nechtěl sportovní RS šálek lahodného moku po ránu, že?

Foto: Super Veloce

Espresso Veloce RS Black Edition je prý agresivnější verzí standardního Flat Six modelu

Přístroj je dlouhý asi 381 milimetrů, 420 milimetrů široký, 342 milimetrů vysoký a váží zhruba 21 kilogramů. Navzdory jeho rodokmenu se domníváme, že nejspíš nepůjde o pracovní nástroj těžce vytížených baristů pracujících v kavárně s automobilovou tématikou. Šestiválcové mašince bude lépe doma, v dealerství Porsche nebo v nějaké klubovně.

Foto: Super Veloce

Kávovar bude vyroben pouze v počtu 993 kusů, což přímo odkazuje na název generace ikonického Porsche 911

Entuziasmus se projevil i v tomto oboru, proto se kávovaru dočká jen 993 zájemců a každý kus vyjde na 10 200 eur, což je v přepočtu asi 280 tisíc korun. Podotýkáme, že zařízení Espresso Veloce RS Black Edition umí pracovat s napětím 110, 120, 220 a 240 voltů.

Pravda, za tu cenu byste si koupili skoro dvě nové dacie v základu, ale kdo by odolal voňavé kávě z plochého šestiválce od Porsche?

Reklama

Načítám