Hlavní obsah

Karbon a super výkon! Tohle bude nejdražší Lexus všech dob

Foto: Lexus

Studie jachty LY 650

Lexus, ostatně jako i jiné značky, hodlá vykročit ze světa automobilů. Usilovně pracuje na tom, aby co možná nejdříve představil luxusní jachtu s názvem LY 650. Mělo by jít o jednu z nejluxusnějších a technicky nejdokonalejších lodí a pracuje na ní už dlouhé tři roky.

Článek

Lexus rozhodně ví, jak zaujmout. V kinech právě běží nový díl Mužů v černém a Lexus byl značkou, která nejen, že dodala filmová auta, ale přidala k nim také jednu filmovou vesmírnou loď. Ano, šlo samozřejmě o počítačový trik, ale o designu té lodi se mluví možná víc než o celém filmu. A od vesmírných plavidel to zase není tak daleko k těm pro nás běžnějším, tedy mořským. A Lexus se právě na moře hodlá vrhnout se vší parádou.

První studii luxusní sportovní jachty divize Toyota Marine, patřící pod Lexus, představila už v roce 2017. Stalo se tak na ostrově Dilido v zálivu Biscayne Bay poblíž Miami na Floridě. Tím to tehdy ale skončilo a pokračování se odehrává až v těchto dnech, kdy Lexus postupně novou loď poodhaluje. Zatím tedy nevíme, jak bude konkrétně vypadat, fotografie v úvodu je pouze studie, ale pár informací už automobilka prozradila. Nová loď by měla být velmi moderní, vyrobená z materiálů jako jsou uhlíková vlákna. Její délka je dle oficiálních informací 65 stop, tedy bezmála 20 metrů, šířka pak 6 metrů.

O pohon se bude starat dvojice IPS motorů o výkonu 800 koní, přičemž objem palivových nádrží bude až 1 000 galonů, tedy 3 785 litrů. Na lodi budou tři kajuty pro až šest lidí a třeba také tři toalety. Celosvětová premiéra první hotové jachty Lexus LY 650 je naplánována na druhou polovinu roku 2019. Výrobu, ale i následný prodej a servis si na starost vzala společnost Marquis Yachts. Ta má s výrobou jachet na zakázku dlouholeté zkušenosti a navíc má na svědomí i ten první koncept Lexus Sport Yacht Concept, na jehož základech bude nová loď stát.

Reklama

Související témata:
Načítám