Hlavní obsah

Kamion pro čínské kopie nejskladnějšího auta na světě

Foto: Archiv Garáž.cz

Na první pohled to vypadá jako kamion, který naložil skladné Smarty. Není, protože jde o čínské kopie značky Jijie, pro které byl připraven speciální návěs s rovnou podlahou. Vejde se jich tam až 14 kusů.

Článek

Taky nás první pohled zmátl a teprve až při detailním zkoumání jsme zjistili, že opravdu nejde o malá srandovní vozítka Smart, která vynikají svoji prostorovou nenáročností. Právě pro snadné parkování jsou oblíbené v evropských metropolích. Poslední generace je však bohužel o něco větší a platformu sdílí s Renaultem Twingo. Na obrázcích je ale čínská kopie, postavená na druhé generaci vozů Smart. 

Foto: Archiv Garáž.cz

V Číně pro ně navíc mají udělaný speciální kamion, který má rovnou nakládací plochu tak, aby se na něj mohli Jijie Tule (jak se čínským smártům říká) vejít na šířku. Takhle jich jeden kamion dokáže přepravit až 14 najednou. Když se na fotku podíváte pozorně, najdete tam i několik kousků speciální limitované edice Hello Kitty Edition, která má růžové doplňky. Srandovní je, že se Číňanům ani nepodařilo trefit správný odstín růžové barvy. 

Zdroj: carnewschina.com

Reklama

Načítám