Hlavní obsah

Kabrio řady 8 testuje v Údolí smrti. A vypadá při tom skvěle

Foto: BMW

BMW řady 8 jako kabriolet

Už od chvíle, kdy se začalo v Mnichově mluvit o návratu řady 8 jako o nástupci stávající série 6, bylo jasno, že musí novinka přijít jako kupé, kabriolet a dokonce i čtyřdveřové Gran Coupé. Premiéru první karosářské varianty už máme za sebou, dvě další ještě zbývají. A nyní nás BMW láká na první fotky maskovaného kabrioletu v Údolí smrti.

Článek

Vyprahlé Údolí smrti – neboli v anglickém originále Death Valley – se nachází na východě americké Kalifornie a jedná se o nejteplejší a nejsušší místo celé Severní Ameriky. Teplota zde v létě běžně přesahuje hranici 50 °C ve stínu a jakkoliv se v Údolí smrti nedá žít, dají se tu dělat jiné věci. Třeba testovat auta v extrémních podmínkách.

Konkrétně pro testování kabrioletu se Údolí smrti hodí takřka dokonale, což si BMW dost dobře uvědomuje, proto prohání otevřený prototyp svojí nové osmičky právě tady. Jak už bývá v poslední době zvykem, z testování maskovaného prototypu vypustilo BMW i pár oficiálních snímků. A musíme uznat, že i přes černobílou abstraktní fólii na karoserii (která už se stává vcelku módní záležitostí), vypadá elegantní velké kabrio v rozpálené pustině naprosto skvěle.

Ale proč vlastně probíhá testování právě v těchto nehostinných podmínkách? Jednoduše proto, aby se daly monitorovat všechny systémy a materiály auta i jejich reakce na extrémní vedro a prašnost. V rámci testování se zkoumá chování pohonného ústrojí, palubní elektroniky, klimatizačního systému, ale taky stav a odolnost plátěné střechy. Jak je patrné z fotek, část testování probíhala taky na bulvárech Las Vegas, kde se zkoušela odolnost ve vedru a silné dopravě.

V oblasti výbavy a motorizací převezme kabrio tytéž prvky jako dříve představené kupé. V tuto chvíli se tedy bavíme o verzi M850i vybavené twin turbo osmiválcem o výkonu 530 koní, ale i o naftovém šestiválci 840d. V každém případě dostane vůz vždy automatickou osmistupňovou převodovku a stálý pohon všech kol xDrive. Premiéra kabrioletu ještě nemá pevně stanovené datum, ovšem hovoří se o říjnovém autosalonu v Paříži, případně o listopadovém v Las Vegas.

Reklama

Související témata:
Načítám